Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Bitcoin je balon koji samo što nije eksplodirao, poručuju iz Allianz Global Investora, investicionog krila najveće evropske osiguravajuće kuće koja upravlja s gotovo 500 milijardi evra.

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizovana valuta mnoge iz finansijskog sveta čini nervoznim, Allianz se odlučno priključio grupi koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabeležio nagli rast, a onda i pad na polovinu prethodne vrednosti.

„Naše je mišljenje da je njegova vrednost nula”, izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odeljenja globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je “Bitcoin knjiški primer balona”.

“Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada”, ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posledicu po „stvarni svet” jer je tržište kriptovalutama još uvek premalo.

Ekonomist Nouriel Roubini slaže se i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj istoriji”, a istraživači sa Univerziteta u Pittsburghu smatraju da je nemoguće ustanoviti vrednost kriptovalute tradicionalnim merilima kao što je to slučaj s obveznicama, akcijama ili papirnatim novcem.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Od 1. jula PDV na bebi opremu biće automatski vraćen
Next OECD: Podignuta projekcija privrednog rasta za ceo svet

You might also like

Dinar u padu, kurs 120,61

Dinar će i danas oslabiti za 0,1 posto prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs će iznositi 120,6063 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi pali nakon četiri dana rasta

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija pale, nakon četiri dana rasta, jer se ulagači plaše zaoštravanja trgovinskih odnosa između SAD-a i Kine i jer je pad cena nafte

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Nove naznake slabljenja kineske ekonomije, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama se u sredu trguje oprezno jer su ulagače razočarale nove naznake slabosti kineske ekonomije, dok je dolar i dalje pod pritiskom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply