Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Bitcoin je balon koji samo što nije eksplodirao, poručuju iz Allianz Global Investora, investicionog krila najveće evropske osiguravajuće kuće koja upravlja s gotovo 500 milijardi evra.

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizovana valuta mnoge iz finansijskog sveta čini nervoznim, Allianz se odlučno priključio grupi koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabeležio nagli rast, a onda i pad na polovinu prethodne vrednosti.

„Naše je mišljenje da je njegova vrednost nula”, izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odeljenja globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je “Bitcoin knjiški primer balona”.

“Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada”, ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posledicu po „stvarni svet” jer je tržište kriptovalutama još uvek premalo.

Ekonomist Nouriel Roubini slaže se i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj istoriji”, a istraživači sa Univerziteta u Pittsburghu smatraju da je nemoguće ustanoviti vrednost kriptovalute tradicionalnim merilima kao što je to slučaj s obveznicama, akcijama ili papirnatim novcem.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Od 1. jula PDV na bebi opremu biće automatski vraćen
Next OECD: Podignuta projekcija privrednog rasta za ceo svet

You might also like

Srednji kurs danas 118,2363 dinara za evro

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs iznosi 118,2363 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar slabiji

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno, pri čemu su dobri ekonomski pokazatelji iz Kine podržali tržišta, dok se vrednost dolara prema korpi valuta i dalje kreće oko najnižih nivoa u 13

Wall Street: S&P 500 ponovno zaronio u minus

Posledica je to pada cena akcija u osam od 10 sektora S&P 500 indeksa pri čemu je najviše je – 2,1 posto – izgubio energetski sektor zbog pada cena nafte

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply