Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Bitcoin je balon koji samo što nije eksplodirao, poručuju iz Allianz Global Investora, investicionog krila najveće evropske osiguravajuće kuće koja upravlja s gotovo 500 milijardi evra.

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizovana valuta mnoge iz finansijskog sveta čini nervoznim, Allianz se odlučno priključio grupi koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabeležio nagli rast, a onda i pad na polovinu prethodne vrednosti.

„Naše je mišljenje da je njegova vrednost nula”, izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odeljenja globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je “Bitcoin knjiški primer balona”.

“Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada”, ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posledicu po „stvarni svet” jer je tržište kriptovalutama još uvek premalo.

Ekonomist Nouriel Roubini slaže se i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj istoriji”, a istraživači sa Univerziteta u Pittsburghu smatraju da je nemoguće ustanoviti vrednost kriptovalute tradicionalnim merilima kao što je to slučaj s obveznicama, akcijama ili papirnatim novcem.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Od 1. jula PDV na bebi opremu biće automatski vraćen
Next OECD: Podignuta projekcija privrednog rasta za ceo svet

You might also like

Izgubili 36% vrednosti svojih bitcoina nakon hakerskog napada

Finansijska platforma Bitfinex obavestila je svoje korisnike da će zbog hakerskog napada svi podjednako podeliti gubitak, koji se procenjuje na desetine miliona dolara.

Beogradska berza: Jedino Sojaprotein zabeležio milionski promet

Danas je zaustavljen petodnevni uzlazni trend tržišta, dok su solidnom prometu doprinele državne dužničke hartije. 

Berza 0 Comments

Dinar oslabio, u četvrtak 122,81 dinara za evro

Vrednost dinara je oslabila 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 122,92 dinara za evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply