Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Bitcoin je balon koji samo što nije eksplodirao, poručuju iz Allianz Global Investora, investicionog krila najveće evropske osiguravajuće kuće koja upravlja s gotovo 500 milijardi evra.

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizovana valuta mnoge iz finansijskog sveta čini nervoznim, Allianz se odlučno priključio grupi koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabeležio nagli rast, a onda i pad na polovinu prethodne vrednosti.

„Naše je mišljenje da je njegova vrednost nula”, izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odeljenja globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je “Bitcoin knjiški primer balona”.

“Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada”, ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posledicu po „stvarni svet” jer je tržište kriptovalutama još uvek premalo.

Ekonomist Nouriel Roubini slaže se i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj istoriji”, a istraživači sa Univerziteta u Pittsburghu smatraju da je nemoguće ustanoviti vrednost kriptovalute tradicionalnim merilima kao što je to slučaj s obveznicama, akcijama ili papirnatim novcem.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Od 1. jula PDV na bebi opremu biće automatski vraćen
Next OECD: Podignuta projekcija privrednog rasta za ceo svet

You might also like

Tema dana 0 Comments

Zlato na dobitku: Strah od povećanja kamata u SAD zamenio strah od Trampa

Zlato je u ovoj nedelji, uprkos odsustva azijskih trgovaca zbog praznika lunarne nove godine, poslovalo sa najveći dobitkom u poslednja dva i po meseca.

Berza 1Comments

Cene nafte pale i u prvoj nedelji avgusta

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle nedelje pale, nastavljajući silazni trend započet u julu, zbog povećane proizvodnje najvećih svetskih proizvođača i mogućeg slabljenja potražnje zbog trgovinskog rata između SAD-a

Beogradska berza: NIS u centru pažnje zbog objave rezultata, indeksi u crvenom

Tržište akcija danas je zabeležilo izuzetno skroman promet, uz lagani silazni trend repernog indeksa. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 267,8 miliona RSD (2,2 miliona EUR), zahvaljujući državnim obveznicama, dok

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply