Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Kriptovalute su balon koji samo što nije eksplodirao

Bitcoin je balon koji samo što nije eksplodirao, poručuju iz Allianz Global Investora, investicionog krila najveće evropske osiguravajuće kuće koja upravlja s gotovo 500 milijardi evra.

Iako kripto entuzijasti smatraju da decentralizovana valuta mnoge iz finansijskog sveta čini nervoznim, Allianz se odlučno priključio grupi koja upozorava na opasnost i nepredvidljivost digitalnih valuta. To se posebno odnosi na Bitcoin koji je krajem prošle godine zabeležio nagli rast, a onda i pad na polovinu prethodne vrednosti.

„Naše je mišljenje da je njegova vrednost nula”, izjavio je Stefan Hofrichter, direktor odeljenja globalne ekonomije i strategije u Allianzu, i dodao da je “Bitcoin knjiški primer balona”.

“Nije pitanje hoće li ovaj balon puknuti, već kada”, ali ovo pucanje, smatra, neće imati nikakvu posledicu po „stvarni svet” jer je tržište kriptovalutama još uvek premalo.

Ekonomist Nouriel Roubini slaže se i zaključuje „Bitcoin je najveći balon u ljudskoj istoriji”, a istraživači sa Univerziteta u Pittsburghu smatraju da je nemoguće ustanoviti vrednost kriptovalute tradicionalnim merilima kao što je to slučaj s obveznicama, akcijama ili papirnatim novcem.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Od 1. jula PDV na bebi opremu biće automatski vraćen
Next OECD: Podignuta projekcija privrednog rasta za ceo svet

You might also like

Ove države će uskoro imati sopstvene kriptovalute

Da li je bolje trgovati nacionalnim ili privatnim kriptovalutama? Evo kakav je stav Nacionalne banke Švajcarske.

Cena bitcoina porasla više od 20 odsto za tri dana

Cena bitcoina porasla je u poslednja tri dana više od 20 odsto dostigavši u jednom trenutku 719,26 dolara, što je bila njegova najviša vrednost od početka 2014.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Berze drugi dan zaredom pale

Na Wall Streetu su u utorak berzanski indeksi pali drugi dan zaredom jer su ulagače zabrinuli slabi makroekonomski pokazatelji i pad prodaje najvećih američkih proizvođača automobila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply