NBS obeležava Svetsku nedelju novca

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

Narodna banka Srbije najavila je da će od 12. do 16. marta brojnim aktivnostima koje su namenjene mladima svih uzrasta obeležiti Svetsku nedelju novca.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (Child and Youth Finance International – CYFI) obeležava svake godine u celom svetu.

Cilj obeležavanja Svetske nedelje novca je da se najmlađa populacija upozna sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija preko odgovarajućih, njima prilagođenih didaktičkih materijala, radionica, predavanja i drugih aktivnosti.

NBS će organizovati radionice “Moj budžet i ja”, “Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama” i “Dinar naš novac” kako bi mlade uputila kako razumno da upravljaju novcem i da planiraju budžet.

Planirano je i održavanje turnira u edukativnim igrama kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme “Inflacija” i “Dina – nacionalna platna kartica”.

U izložbenom prostoru NBS biće tematske izložbe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Snažan rast indeksa
Next WTO: Trumpove carine bi mogle da gurnu svet u duboku recesiju

You might also like

Lične finansije 0 Comments

Uvodi se usluga “cash back” radi većeg korišćenja kartica

Srbije će, u narednom periodu, moći da prilikom kupovine robe i usluga u objektima koji se bave trgovinskom delatnošću uz plaćanje platnom karticom, istovremeno podignu i gotov novac kod prodavca na

Svetske berze 0 Comments

Tržišta nafte: Zašto su neki trejderi robom ostali frustrirani?

Barelom “brent” nafte jutros se na međunarodnim tržištima trguje po ceni 52,53 dolara, što je 34 US centa više nego prethodnog dana.

Tema dana 0 Comments

ECB najavila niske kamatne stope i u 2019.

Evropska centralna banka (ECB) objavila je da će kamatne stope ostati niske dobar deo naredne godine čak i kada se očekuje da američke Savezne rezerve podignu kamatne stope u narednim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply