NBS obeležava Svetsku nedelju novca

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

Narodna banka Srbije najavila je da će od 12. do 16. marta brojnim aktivnostima koje su namenjene mladima svih uzrasta obeležiti Svetsku nedelju novca.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (Child and Youth Finance International – CYFI) obeležava svake godine u celom svetu.

Cilj obeležavanja Svetske nedelje novca je da se najmlađa populacija upozna sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija preko odgovarajućih, njima prilagođenih didaktičkih materijala, radionica, predavanja i drugih aktivnosti.

NBS će organizovati radionice “Moj budžet i ja”, “Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama” i “Dinar naš novac” kako bi mlade uputila kako razumno da upravljaju novcem i da planiraju budžet.

Planirano je i održavanje turnira u edukativnim igrama kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme “Inflacija” i “Dina – nacionalna platna kartica”.

U izložbenom prostoru NBS biće tematske izložbe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Snažan rast indeksa
Next WTO: Trumpove carine bi mogle da gurnu svet u duboku recesiju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

Industrija 0 Comments

Foxconn ulaže sedam milijardi dolara u fabriku u SAD-u

Najveći svetski proizvođač televizijskih ekrana, tajvanski Foxconn, planira da pokrene fabriku u SAD-u.

Tema dana 0 Comments

Nedeljni pregled: Dolar oslabio, jen i švajcarski franak najtraženije valute

Vrednost američkog dolara je protekle nedelje oslabila u odnosu na većinu svetskih valuta nakon što je američka centralna banka zadržala postojeće kamatne stope, dok su evro i funta bili pod

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply