NBS obeležava Svetsku nedelju novca

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

Narodna banka Srbije najavila je da će od 12. do 16. marta brojnim aktivnostima koje su namenjene mladima svih uzrasta obeležiti Svetsku nedelju novca.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (Child and Youth Finance International – CYFI) obeležava svake godine u celom svetu.

Cilj obeležavanja Svetske nedelje novca je da se najmlađa populacija upozna sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija preko odgovarajućih, njima prilagođenih didaktičkih materijala, radionica, predavanja i drugih aktivnosti.

NBS će organizovati radionice “Moj budžet i ja”, “Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama” i “Dinar naš novac” kako bi mlade uputila kako razumno da upravljaju novcem i da planiraju budžet.

Planirano je i održavanje turnira u edukativnim igrama kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme “Inflacija” i “Dina – nacionalna platna kartica”.

U izložbenom prostoru NBS biće tematske izložbe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Snažan rast indeksa
Next WTO: Trumpove carine bi mogle da gurnu svet u duboku recesiju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tesla: Podbacila prodaja, akcije pale 2,5 odsto

Američki proizvođač električnih automobila, Tesla Inc, saopštio je da je u prvih šest meseci ove godine isporučio 47.100 električnih sedana i SUV-ova, što je na donjem kraju raspona koji je sama

Kompanije 0 Comments

Skijališta ulažu u rekonstrukciju Jahorine

Skijališta Srbije uložiće sredstva u rekonstrukciju i modernizaciju Olimpijskog centra “Jahorina”.

Trgovina 0 Comments

Velike investicije srezale profit Amazona, pad cene akcija

Kompanija Amazon objavila je poslovne rezultate za drugi kvartal koji su bili ispod očekivanja tržišta kada je dobit u pitanju, kao posledica velikih investicija kompanije u nastavak rasta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply