NBS obeležava Svetsku nedelju novca

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

Narodna banka Srbije najavila je da će od 12. do 16. marta brojnim aktivnostima koje su namenjene mladima svih uzrasta obeležiti Svetsku nedelju novca.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (Child and Youth Finance International – CYFI) obeležava svake godine u celom svetu.

Cilj obeležavanja Svetske nedelje novca je da se najmlađa populacija upozna sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija preko odgovarajućih, njima prilagođenih didaktičkih materijala, radionica, predavanja i drugih aktivnosti.

NBS će organizovati radionice “Moj budžet i ja”, “Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama” i “Dinar naš novac” kako bi mlade uputila kako razumno da upravljaju novcem i da planiraju budžet.

Planirano je i održavanje turnira u edukativnim igrama kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme “Inflacija” i “Dina – nacionalna platna kartica”.

U izložbenom prostoru NBS biće tematske izložbe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Snažan rast indeksa
Next WTO: Trumpove carine bi mogle da gurnu svet u duboku recesiju

You might also like

Jack Ma: Bolje su kineske kopije od originala

Mnoga falsifikovana roba je boljeg kvaliteta od originala, izjavio je Jack Ma vlasnik kompanije Alibaba.

Kompanije 0 Comments

Železnice Srbije zaturile imovinu vrednu preko 100 miliona evra

Železnice Srbije mogle bi da uđu u Ginisovu knjigu rekorda jer godinama nisu znale da imaju imovinu vrednu 13 milijardi dinara, piše Blic.

Najvažnije vesti 0 Comments

Snap u IPO-u procenjen na 24 milijarde dolara

Snap, vlasnik popularne aplikacije za razmenjivanje poruka Snapchat, odredio je u inicijalnoj javnoj ponudi vrednost svoje akcije na 17 dolara, čime je vrednost firme procenjena na 24 milijarde dolara, iako Snap

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply