NBS obeležava Svetsku nedelju novca

NBS obeležava Svetsku nedelju novca

Narodna banka Srbije najavila je da će od 12. do 16. marta brojnim aktivnostima koje su namenjene mladima svih uzrasta obeležiti Svetsku nedelju novca.

Svetska nedelja novca se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine (Child and Youth Finance International – CYFI) obeležava svake godine u celom svetu.

Cilj obeležavanja Svetske nedelje novca je da se najmlađa populacija upozna sa osnovnim pojmovima iz oblasti finansija preko odgovarajućih, njima prilagođenih didaktičkih materijala, radionica, predavanja i drugih aktivnosti.

NBS će organizovati radionice “Moj budžet i ja”, “Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama” i “Dinar naš novac” kako bi mlade uputila kako razumno da upravljaju novcem i da planiraju budžet.

Planirano je i održavanje turnira u edukativnim igrama kao i stručna predavanja za učenike srednjih škola na teme “Inflacija” i “Dina – nacionalna platna kartica”.

U izložbenom prostoru NBS biće tematske izložbe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Snažan rast indeksa
Next WTO: Trumpove carine bi mogle da gurnu svet u duboku recesiju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Volkswagen otpušta 23.000 radnika zbog skandala

Kompanija Volkswagen AG postigla je dogovor s radnicima o smanjenju 23.000 radnih mesta, čime će uštedeti 3,7 milijardi evra (3,9 milijardi dolara) rashoda, izveštava agencija “Bloomberg”, pozivajući se na izvore

Tema dana 0 Comments

Nedeljni pregled: Funta oslabila dodatnih 3 odsto, evro blago ojačao

Na globalnim tržištima novca britanska valuta je i protekle nedelje bila u fokusu. Na kraju trgovanja u petak, vrednost funte iznosila je 1,3270 dolara, što je 3 odsto manje u

Kompanije 0 Comments

Gazprom: Spojićemo dve Koreje

Ruska kompanija Gazprom obnovila je pregovore sa vlastima u Seulu o izgradnji gasovoda kojim bi se ruski gas dopremao do Južne Koreje kroz Severnu Koreju. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply