BMW zabeležio rekordnu dobit u 2017.

BMW zabeležio rekordnu dobit u 2017.

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da mu je neto dobit u 2017. uzletela 26 odsto, na rekordnih 8,7 milijardi evra, podstaknuta snažnom potražnjom za električnim vozilima i poreznom reformom u SAD-u.

Iz grupe sa sedištem u Minhenu su izvestili da su prošle godine isporučili 103.080 električnih modela automobila, čak 65,6 odsto više nego u prethodnoj godini. Do kraja iduće godine nameravaju da ih isporuče pola miliona. Prošle je godine grupa u čijem su vlasništvu i brendovi Mini i Rolls-Royce isporučila 2,46 miliona vozila, 4,1 odsto više nego u godini ranije.

“Iza nas je najuspešnija godina u istoriji naše kompanije – osmu godinu zaredom ostvarili smo rekordne nivoe prihoda i dobiti”, naglasio je predsednik uprave BMW-a Harald Krueger. Prema zacrtanim ciljevima bi i 2019. trebala biti rekordna a u ovoj godini planiraju dodatno da povećaju broj isporučenih automobila.

“Ove godine ciljamo na novi rekord u stavci prodaje, uz blago povećanje broja isporučenih automobila u odnosu na prethodnu godinu”, napominje Krueger.

U BMW-u nisu spominjali strahove od trgovinskog rata nakon pretnje američkog predsednika Donalda Trumpa uvođenjem carina na uvoz čelika i aluminijuma. Upozorili su ipak da očekuju da će “političko i ekonomsko okruženje i dalje biti obeleženo snažnim oscilacijama”.

Izvor: GdeInvestirati/Večernji list
Previous Javni dug Srbije na kraju januara iznosio oko 22,91 milijardu evra
Next Snap planira da otpusti 10 odsto inženjera

You might also like

Kompanije 0 Comments

Italijanski fudbalski velikan prodat Kinezima

Suning, kineska investiciona kompanija koja u svom vlasništvu drži bogati fudbalski klub Jiangsu, saopštila je da je kupila kontrolni paket italijanskog fudbalskog kluba Inter.

Transport 0 Comments

Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Kina je za poboljšanje železničkih veza između glavnog grada Pekinga, lučkog grada Tianjina i susedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja tri područja u megagrad Jing-Jin-Ji, odobrila sredstva u visini

Kompanije 0 Comments

Izvoz IT usluga u prošloj godini vredeo 740 miliona evra

Podaci koje je Politika dobila od NBS pokazuju da je izvoz kompjuterskih usluga u 2016. vredeo 740 miliona evra a trgovinski saldo bio je u plusu 407 miliona evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply