BMW zabeležio rekordnu dobit u 2017.

BMW zabeležio rekordnu dobit u 2017.

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da mu je neto dobit u 2017. uzletela 26 odsto, na rekordnih 8,7 milijardi evra, podstaknuta snažnom potražnjom za električnim vozilima i poreznom reformom u SAD-u.

Iz grupe sa sedištem u Minhenu su izvestili da su prošle godine isporučili 103.080 električnih modela automobila, čak 65,6 odsto više nego u prethodnoj godini. Do kraja iduće godine nameravaju da ih isporuče pola miliona. Prošle je godine grupa u čijem su vlasništvu i brendovi Mini i Rolls-Royce isporučila 2,46 miliona vozila, 4,1 odsto više nego u godini ranije.

“Iza nas je najuspešnija godina u istoriji naše kompanije – osmu godinu zaredom ostvarili smo rekordne nivoe prihoda i dobiti”, naglasio je predsednik uprave BMW-a Harald Krueger. Prema zacrtanim ciljevima bi i 2019. trebala biti rekordna a u ovoj godini planiraju dodatno da povećaju broj isporučenih automobila.

“Ove godine ciljamo na novi rekord u stavci prodaje, uz blago povećanje broja isporučenih automobila u odnosu na prethodnu godinu”, napominje Krueger.

U BMW-u nisu spominjali strahove od trgovinskog rata nakon pretnje američkog predsednika Donalda Trumpa uvođenjem carina na uvoz čelika i aluminijuma. Upozorili su ipak da očekuju da će “političko i ekonomsko okruženje i dalje biti obeleženo snažnim oscilacijama”.

Izvor: GdeInvestirati/Večernji list
Previous Javni dug Srbije na kraju januara iznosio oko 22,91 milijardu evra
Next Snap planira da otpusti 10 odsto inženjera

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Sporazum Kube i Googlea o bržem internetu

Zbog sporog i ograničenog interneta na Kubi, ta karipska zemlja i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu.

Industrija 0 Comments

Kinezi preuzeli 60 odsto akcija Gorenja

Kineski Hisense mogao bi početi efektivno upravljati Gorenjem od septembra ili oktobra ove godine, najavio je predsednik Uprave ove kompanije Franjo Bobinac.

Nokia se vraća na tržište pametnih telefona

Finska telekomunikaciona kompanija Nokia vraća se na tržište pametnih telefona.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply