Japanska vlada uvela kazne u razmeni virtuelne valute posle piraterije

Japanska vlada uvela kazne u razmeni virtuelne valute posle piraterije

Japanska vlada uvela je kaznene mere pojedinim firmama za trgovinsku razmenu bitcoina, nakon što je 58 milijardi jena (530 miliona dolara) u virtuelnoj valuti izgubljeno na tržištu od početka godine zbog piraterije.

Agencija za finansijske usluge, koja nadgleda tu vrste trgovinske razmene, saopštila je danas da je kompanijama FSHO i Bit Station naložila da za mesec dana prekinu tu vrstu transakcije.

Ta agencija je navela da FSHO nije dobro nadgledao svoj rad dok je druga firma koristila bitcoin za ličnu upotrebu.

Nekoliko drugih onlajn kompanija, među kojma Coincheck, meta masovne piraterije, dobilo je nalog za poboljšanje unutrašnje kontrole.

Japan je jedna od retkih zemalja koja je usvojila kriptovalutu i sistem izdavanja dozvola za nadgledanje njene upotrebe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Zatvoren 25. Kopaonik biznis forum
Next Coinbase pokreće indeksni fond za ulaganje u kriptovalute

You might also like

Kurs dinara: U sredu 124 dinara za evro

Zvanični srednji kurs u sredu će biti 124,0022, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na današnji dan, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi skočili, smanjen rizik od trgovinskog rata

Na Wall Streetu su u utorak indeksi berza skočili više od 1,5 % jer su splasnuli strahovi od trgovinskog rata između SAD-a i Kine, nakon što je kineski predsednik Xi Jinping

Wall Street: Investitori se zaledili pred govor Janet Yellen, pad indeksa

Američke akcije su blago pale u četvrtak, a investitori su se nerado kladili dan pred važan govor predsedavajuće Fed-a Janet Yellen u petak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply