Japanska vlada uvela kazne u razmeni virtuelne valute posle piraterije

Japanska vlada uvela kazne u razmeni virtuelne valute posle piraterije

Japanska vlada uvela je kaznene mere pojedinim firmama za trgovinsku razmenu bitcoina, nakon što je 58 milijardi jena (530 miliona dolara) u virtuelnoj valuti izgubljeno na tržištu od početka godine zbog piraterije.

Agencija za finansijske usluge, koja nadgleda tu vrste trgovinske razmene, saopštila je danas da je kompanijama FSHO i Bit Station naložila da za mesec dana prekinu tu vrstu transakcije.

Ta agencija je navela da FSHO nije dobro nadgledao svoj rad dok je druga firma koristila bitcoin za ličnu upotrebu.

Nekoliko drugih onlajn kompanija, među kojma Coincheck, meta masovne piraterije, dobilo je nalog za poboljšanje unutrašnje kontrole.

Japan je jedna od retkih zemalja koja je usvojila kriptovalutu i sistem izdavanja dozvola za nadgledanje njene upotrebe.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Zatvoren 25. Kopaonik biznis forum
Next Coinbase pokreće indeksni fond za ulaganje u kriptovalute

You might also like

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar stabilan

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno zbog geopolitičkih napetosti i uverenja ulagača da će američki Fed već u martu povećati kamatne stope.

Kompanije 0 Comments

Pad akcija JP Morgan-a nakon objave rezultata

Najveća američka bankarska grupacija po aktivi, JP Morgan Chase, objavila je juče rezultate poslovanja za treći kvartal tekuće godine koji su nadmašili očekivanja analitičara i prikazali rast kvartalnog profita od

Svetske berze 0 Comments

Azijske berza: Oprezna trgovina, japanski analitičari optimistični

Na azijskim berzama se u četvrtak trguje oprezno, nakon tri dana rasta cena akcija, dok podršku tržištima pružaju novi rekordi na Wall Streetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply