MK Grupa zaintesovana da kupi deo Agrokora

MK Grupa zaintesovana da kupi deo Agrokora

“MK grupa” je zainteresovana za kupovinu “Agrokorovih” firmi koje se bave oblastima u kojima ima dugogodišnje iskustvo, kaže vlasnik i predsednik Miodrag Kostić .

Kako kaže, to se pre svega odnosi na poljoprivrednu proizvodnju i preradu.

“Konkretni koraci zavise od ponude i od toka samog procesa prodaje. Nemamo ambicije da kupujemo “Agrokor” u celosti, već samo one delove koji će doprineti jačanju konkurentnosti naše kompanije na evropskom i regionalnom tržištu”, rekao je Kostić za “Politiku”.

Naravno, kako je dodao, bitan faktor da do kupovine i dođe jeste odgovarajuća cena.

On je kazao da je u ovom momentu opalo interesovanje grupe za kupovinu dodatnog poljoprivrednog zemljišta i da im je PKB manje interesantan nego ranije.

“Obrađujemo više od 30.000 hektara i nastojimo da povećamo efikasnost prinosa postojećih parcela koje imamo. Kada je reč o novim investicijama, radije ćemo se opredeliti za bankarski sektor u Sloveniji ili hotelijerstvo u Crnoj Gori i regiji, nego za investiciju u PKB”, rekao je Kostić.

Govoreći o poslovanju u regionu, on kaže da je “MK grupa” prisutna u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i da u budućem periodu planira da širi poslovanje u ovim zemljama.

“Naše oblasti interesovanja i dalje su poljoprivreda, sa posebnim akcentom na preradne kapacitetete u poljoprivredi, bankarstvo i turizam, koji je u konstantnom porastu, imajući u vidu porast broja turista koji daju prednost odmoru na Jadranskom primorju u odnosu na severnu Afriku i Tursku”, rekao je Kostić.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Azijske berze pale, dolar oslabio nakon Cohnove ostavke
Next Raspisano javno nadmetanje radi otuđenja građevinskog zemljišta u Bloku 63

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kanadska kompanija želi sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

Tim Daniels, predsednik kanadske firme “Erin Ventures” izjavio je da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu sumporne kiseline iz Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Industrija 1Comments

Metalac: Snažan rast poslovanja, najbolji rezultat ostvarilo Posuđe

Holding Metalac iz Gornjeg Milanovca objavio je konsolidovani neto profit za prvih šest meseci tekuće godine u iznosu od 333,7 miliona dinara što je skok od 33,9 odsto u odnosu na

Najvažnije vesti 0 Comments

Svetska banka: Privredni rast u Srbiji 2,5 odsto

Svetska banka je danas saopštila da se ove godine u Evropi i centralnoj Aziji očekuje skroman privredni rast od 1,6 odsto, a na Zapadnom Balkanu 2,7 odsto, a u Srbiji 2,5

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply