MK Grupa zaintesovana da kupi deo Agrokora

MK Grupa zaintesovana da kupi deo Agrokora

“MK grupa” je zainteresovana za kupovinu “Agrokorovih” firmi koje se bave oblastima u kojima ima dugogodišnje iskustvo, kaže vlasnik i predsednik Miodrag Kostić .

Kako kaže, to se pre svega odnosi na poljoprivrednu proizvodnju i preradu.

“Konkretni koraci zavise od ponude i od toka samog procesa prodaje. Nemamo ambicije da kupujemo “Agrokor” u celosti, već samo one delove koji će doprineti jačanju konkurentnosti naše kompanije na evropskom i regionalnom tržištu”, rekao je Kostić za “Politiku”.

Naravno, kako je dodao, bitan faktor da do kupovine i dođe jeste odgovarajuća cena.

On je kazao da je u ovom momentu opalo interesovanje grupe za kupovinu dodatnog poljoprivrednog zemljišta i da im je PKB manje interesantan nego ranije.

“Obrađujemo više od 30.000 hektara i nastojimo da povećamo efikasnost prinosa postojećih parcela koje imamo. Kada je reč o novim investicijama, radije ćemo se opredeliti za bankarski sektor u Sloveniji ili hotelijerstvo u Crnoj Gori i regiji, nego za investiciju u PKB”, rekao je Kostić.

Govoreći o poslovanju u regionu, on kaže da je “MK grupa” prisutna u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i da u budućem periodu planira da širi poslovanje u ovim zemljama.

“Naše oblasti interesovanja i dalje su poljoprivreda, sa posebnim akcentom na preradne kapacitetete u poljoprivredi, bankarstvo i turizam, koji je u konstantnom porastu, imajući u vidu porast broja turista koji daju prednost odmoru na Jadranskom primorju u odnosu na severnu Afriku i Tursku”, rekao je Kostić.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Azijske berze pale, dolar oslabio nakon Cohnove ostavke
Next Raspisano javno nadmetanje radi otuđenja građevinskog zemljišta u Bloku 63

You might also like

Kompanije 0 Comments

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

Banke i finansije 0 Comments

Raiffeisen banka investirala u Srbiju pola milijardi evra

Predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović izjavio je danas da je ta banka za 15 godina poslovanja u Srbiji investirala pola milijardi evra.

Najvažnije vesti 0 Comments

Putarina u Srbiji jeftinija stranim državljanima nego nama

Domaći vozači za prolaz moraju da izdvoje 80 dinara, dok je za vozila iz inostranstva ceh 50 centi, ali po kursu od pre oko dve i po godine, što je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply