Evro danas 118,08 dinara

Evro danas 118,08 dinara

Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,0836 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Evro je juče vredeo 118,0327 dinara, a NBS je kupila 15 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.

Dinar će sutra u odnosu na evro biti jači za 4,8 odsto nego pre godinu dana, za 0,5 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,4 odsto je jači nego na početku ove godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 5. januara, kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara, a 2. marta je dinar bio najjači kada je evro vredeo 118,0084 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 180 miliona evra, a kupila 375 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Na Beogradskoj berzi juče zabeležen odličan promet
Next Na Wall Streetu oprez, mogući trgovinski ratovi

You might also like

Wall Street: Indeksi ojačali, dobitnik energetski sektor

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija porasle, a na smer tržišta ponovo je najviše uticalo kretanje cena nafte i energetskog sektora.

Wall Street: Tehnološki sektor podstakao rast berze

Na Wall Streetu su u ponedeljak indeksi berza porasli, zahvaljujući rastu cena akcija u tehnološkom sektoru, no trgovalo se oprezno zbog trgovinskih napetosti.

Wall Street: Za rast indeksa zaslužni rezultati JPMorgana

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija snažno porasle drugi dan zaredom, a najviše u finansijskom sektoru nakon boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata JPMorgana.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply