Azijske berze: Indeksi prekinuli petodnevnu negativnu seriju

Azijske berze: Indeksi prekinuli petodnevnu negativnu seriju

Azijske berze su napokon prekinule petodnevni negativni niz jer su splasnuli strahoi od trgovinskih ratova.

MSCI Asia Pacific Index porastao je pola procenta.

Japanski indeksi su porasli nakon što su u ponedeljak zaronili na najniži nivo u pet meseci. Topix je porastao 1,6 %, najpre na krilima rasta u tehnološkom i energetskom sektoru. Juče je investitore zabrinula mogućnost da će japanska centralna banka prekinuti s politikom labavljenja i to već iduće godine.

Australijski S&P/ASX 200 indeks porastao je 1,1 % i time prekinuo četverodnevnu negativnu seriju. Sektor sirovina porastao je 1,7 % dok je energetski sektor podignut 1,4 %. BHP Billiton skočio je 2,1 % dok je Rio Tinto podignut 0,7 %.

Na honkoškom tržištu najveći je dobitnik bio kineski naftni sektor pa je CNOOC skočio 3,7 %, a PetroChina 2,5 %. Hang Seng index porastao je 1,2 %, nakon što je juče spušten na najniži nivo u tri nedelje.

Korejski Kospi porastao je 1,3 %, čime se odmakao s najnižeg nivoa u tri nedelje.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Wall Street ojačao više od 1 odsto
Next Ekonomisti: Rast plata i penzija mora da prati privredni rast i inflaciju

You might also like

Beogradska berza: Nezadovoljena tražnja akcijama NIS-a, pad indeksa

Jedan od najslabijih trgovačkih dana u tekućoj godini ostao je za nama. Ukupan promet iznosio je mizernih 3,4 miliona RSD (27,4 hiljade EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,2% na

Dinar je danas oslabio, kurs 118,77

Dinar je danas oslabio za 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,7742 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar miruje, srednji kurs 118,6952

Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao u četvrtak, i zvanični srednji kurs iznosi 118,6952 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply