Srednji kurs evra danas 118,0318 dinara

Srednji kurs evra danas 118,0318 dinara

Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,0318 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

U petak je evro vredeo 118,0084 dinara, što je najveća vrednost dinara prema evru u ovoj godini, a NBS je kupila 30 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.

Dinar će u odnosu na evro biti jači za 4,8 odsto nego pre godinu dana, za 0,5 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,4 odsto jači nego na početku ove godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 5. januara, kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 180 miliona evra, a kupila 300 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous Impact Hub i Startup Wise Guys lansirali akcelerator za inovativne kompanije
Next Peti uzastopni pad na azijskim berzama

You might also like

Azijske berze: Snažan rast berzi, dolar ojačao

Na azijskim berzama u petak su cene akcija dostigle najviše nivoe u više od dve godine, što se zahvaljuje rekordima na Wall Streetu nakon naznaka ubrzavanja rasta američke ekonomije.  

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Indeksi pali, investitori strahuju od trgovinskog rata

Na azijskim berzama su indeksi pali jer se ulagači plaše da će Washington uvesti carine na kineske proizvode, dok je evro oslabio nakon što je Evropska centralna banka poručila da

Evropske berze: Akcije zabeležile pad

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija su pale, najviše u bankarskom sektoru nakon što je najveća evropska banka HSBC razočarala ulagače svojim poslovnim rezultatima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply