Srednji kurs evra danas 118,0318 dinara

Srednji kurs evra danas 118,0318 dinara

Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,0318 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

U petak je evro vredeo 118,0084 dinara, što je najveća vrednost dinara prema evru u ovoj godini, a NBS je kupila 30 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu kursa.

Dinar će u odnosu na evro biti jači za 4,8 odsto nego pre godinu dana, za 0,5 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,4 odsto jači nego na početku ove godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 5. januara, kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu prodala 180 miliona evra, a kupila 300 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous Impact Hub i Startup Wise Guys lansirali akcelerator za inovativne kompanije
Next Peti uzastopni pad na azijskim berzama

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Dow Jones indeks u padu, Nasdaq na rekordnom nivou

Na Wall Streetu je u utorak Dow Jones oslabio pod pritiskom pada cene akcije Goldman Sachsa, dok je Nasdaq indeks dostigao novi rekordni nivo, zahvaljujući snažnom skoku cene Netflixa.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Tehnološki sektor u porastu, energetski u padu

Na Wall Streetu su u sredu Dow Jones i S&P 500 indeks ostali gotovo nepromenjeni jer je energetski sektor oštro pao, dok je Nasdaq porastao zahvaljujući oporavku tehnološkog sektora.

Svetske berze 0 Comments

Evro blago ojačao prema dolaru, funta ispod 1,3 USD

Na međunarodnim valutnim tržištima evro je blago ojačao prema dolaru nakon nešto slabijih podataka iz američkog sektora usluga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply