Dinar oborio rekord, srednji kurs 118,0084

Dinar oborio rekord, srednji kurs 118,0084

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,0084 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan i nova rekordna vrednost domaće valute prema moneti evrozone, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je intervenisala u četvrtak kupovinom 90 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka ove godine je kupila 270 miliona, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona evra.

Dinar je jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,8 procenata. Od početka godine, dinar je porastao prema evru za 0,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru jeoslabio za 0,1 odsto na 96,9348 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 2,0 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 21,2 procenta, a od početka 2018. godine je ojačao za 2,2 posto.

Najniža vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone zabeležena je 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prodaje se IMT, početna cena 66 miliona dinara
Next Beogradska berza: Samo jedna kompanija ostvarila promet od milion dinara

You might also like

Wall Street: Indeksi pali zbog trgovinskih napetosti

Na Wall Streetu su juče Dow Jones i S&P 500 indeks pali zbog trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine, dok je oporavak tehnološkog sektora podstakao rast Nasdaq indeksa.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Zaustavljen rast indeksa, u fokusu akcija Snapa

Na Wall Streetu su u četvrtak indeksi pali s rekordnih nivoa, što je posledica korekcije cena akcija nakon snažnog skoka dan pre, posebno u finansijskom sektoru.

Evro oslabio prema dolaru, funta pod pritiskom slabijih podataka sa tržišta nekretnina

Evro se na međunarodnim tržištima valuta opet trguje ispod nivoa 1,06 dolara, nakon što je jutros nakratko dosegao 1,0603 dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply