Propao Toys R Us, ugroženo 3.200 radnih mesta

Propao Toys R Us, ugroženo 3.200 radnih mesta

Britanski ogranak američke prodavnice igračaka “Toys R Us” ušao je u stečaj, zbog čega je u opasnosti 3.200 radnih mesta. 

Računovodstvena kompanija “Moorfields” je imenovana za prinudnog upravnika kako bi nadzirala gašenje aktivnosti prezaduženog lanca igračaka koji u Ujedinjenom Kraljevstvu ima 105 prodavnica, prenosi agencija AP.

“Preduzećemo sve napore kako bismo našli kupca za deo ili celokupno poslovanje kompanije”, poručuju iz te računovodstvene kompanije, i dodaju da će sve prodavnice ostati otvorene do novog obaveštenja.

Kompanija “Toys R Us” je proteklih godina imala brojne probleme, gubeći utrku sa online trgovcima.

Vlasnik tog lanca u SAD je u septembru podneo zahtev za zaštitu od bankrota, a prošlog meseca je najavio da će zatvoriti do 182 prodavnice u Americi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dinar bez oscilacija, srednji kurs 118,0237
Next Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu investitora

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Delta holding jedini zainteresovan za Sava centar

  Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding.

Kompanije 0 Comments

Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Kompanije 0 Comments

Korisnici Applea primorani da plate otkup za sopstvene potrebe

Po prvi put Apple korisnici nalaze se na meti hakera koji su kreirali virus pomoću koga mogu da zaključaju sve fajlove na Mac računarima i za njih traže otkupninu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply