Kvadrat u centru Hong Konga košta 25.830 evra

Kvadrat u centru Hong Konga košta 25.830 evra

Kompanija “Numbeo”, čije podatke i analize koriste Forbes, BBC i New York Times, prati, između ostalog, i cene nekretnina u celom svetu, posebno u centrima gradova.

Tako su napravili popis od čak 359 svetskih gradova.

Najskuplji kvadrat stana u širem centru grada je u Hong Kongu, nevjerovatnih 25.830 evra! Najjeftiniji grad na svetu je egipatski Kairo, u čijem širem centru grada kvadrat stana košta samo 430 evra.

Kad je reč o regionu, najskuplji kvadrat je u Ljubljani 3.280 evra, zatim sledi Split s cenom kvadrata od 2.750 evra. Zanimljivo je da su iza Splita ostali Beograd, Zagreb i Trst.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Zaliha u svetu ima sve manje, cene nafte rastu
Next Da li treba kupovati “petro”, državnu kriptovalutu Venecuele?

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

Aleksandar Opsenica: Mračni predmet želja – svoj krov nad glavom (1)

Iz sistema državne i društvene imovine, preko noći se ukazao prazan i nebranjen prostor podređen otimačini, kao sredinom 19. veka na severnoameričkom kontinentu.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

ABlok ulazi u treću fazu

Realizacija stambenog naselja ABlok na Novom Beogradu nastavlja u impresivnom tempu. Nakon uspešne realizacije prve dve faze, ovih dana krenuće izgradnja dodatnih 273 stambenih jedinica u okviru treće faze.

Zemljište 0 Comments

Okončan spor: Manastiru Dečani potvrđeno vlasništvo nad zemljom

Ustavni sud Kosova je zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply