Dinar srušio rekord, u ponedeljak srednji kurs 118,0377

Dinar srušio rekord, u ponedeljak srednji kurs 118,0377

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao u petak i zvanični srednji kurs će iznositi 118,0377 dinara za evro.

Dinar će biti jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 5,0 procenata. Dinar je od početka godine porastao prema evru za 0,4 odsto, objavila je Narodna banka Srbije.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao u petak za 0,1 odsto na 95,8176 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 0,4 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 22,2 procenta, a od početka 2018. godine je ojačao za 3,4 posto.

NBS je kupila u petak na međubankarskom deviznom tržištu još 30 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je ukupno kupila 120 miliona i prodala 180 miliona evra.

Najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bila je 23. februara, kada je kurs iznosio 118,0128 dinara za evro, dok je najniza zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Produktna berza: Nedelju obeležile niže cene primarnih poljoprivrednih proizvoda
Next Srbija na “crnoj listi” FATF

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Trump srušio MSCI Asia Pacific Index najniže u četiri meseca

Na azijskim berzama su indeksi potonuli na najniže nivoe u četiri meseca, a najviše u Kini, jer se ulagači plaše trgovinskog rata između dve najveće svetske ekonomije nakon što je Washington najavio nove

Wall Street: Treći dan zaredom indeksi skočili

Na Wall Streetu su i u četvrtak cene akcijaa snažno porasle, treći dan zaredom, jer je ulagače ohrabrila britanska centralna banka najavom novih podsticajnih mera.

Svetske berze 0 Comments

Ovo su trenutno najprecenjenije i najpodcenjenije valute

Kineski juan je, prema metodologiji izračunavanja vrednosti valuta Deutsche Banke, trenutno najprecenjenija valuta na svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply