Kanadska berza pokreće platfomu za finansiranje tokena

Kanadska berza pokreće platfomu za finansiranje tokena

Kanadska berza hartija od vrednosti (CSE) najavila je 13. februara da će uskoro pokrenuti platformu za kliring na bazi itirijum (ETH) blockchaina koji omogućava kompanijama prikupljanje kapitala sa tokenizovanim hartijama od vrednosti.

Prema najavama CSE-a, kompanije koje koriste platformu temeljenu na blockchainu mogu izdavati “Security Token Offerings“ (STO) investitorima kao sredstvo za prikupljanje kapitala. Oni koji emituju tokene preko platforme CSE će “biti podložni putpunom regulisanju od strane važećih komisija za hartije od vrednosti”.

U saopštenju se navodi da će platforma imati koristi i za “velike, kredibilne kompanije”, kao i za “početnike” koji po prvi put traže pristup tržištima kapitala.

U saradnji sa novom platformom, CSE je potpisao “Memorandum razumevanja” sa Kabuni Technologies, platformom za proizvodnju zasnovanu na blockchainu koja prati 3D štampane proizvode. Kabuni mora najpre podneti prospekt britanskoj Komisiji za hartije od vrednosti (BSCE), ako bude odobrena, emisija STO-a od strane Kabunia bi “značilo da je prvi put tokenizovana hartija od vrednosti u ponudi na priznatoj berzi hartija od vrednosti”.

Predsedavajući američke Komisije za hartije od vrednosti Džej Klejton ponovio je prošle nedelje na saslušanju u Senatu da svaki ICO token koji je SEC prepoznao kao hartiju od vrednosti mora biti registrovan u SEC-u, ukoliko se on nudi američkim investitorima. Klejton je to izjavio i u decembru 2017. godine, uz napomenu da se od tada još nijedan ICO nije uspešno registrovao kod SEC-a.

Kodak planira da pokrene regulisani ICO i da ga ponudi američkim investitorima kao tokenizovane hartije od vrednosti koje su u skladu sa zakonima SAD.

Izvor: Ekonomski.net
Previous Blockchain Adria Meetup u Zagrebu 3. marta
Next Direktor Snapchata prošle godine zaradio 638 miliona dolara

You might also like

Prihodi Microsofta pali zbog loše prodaje Surfacea

Microsoft je u prvom tromesečju ostvario prihode od 23,56 milijardi dolara, 6 odsto veće nego u istom lanjskom razdoblju, no kako su podbacili prihodi od prodaje Surface tableta i laptopa,

Charles Hoskinson: Čeka nas katastrofa tržišta kriptovaluta, pa tek potom stabilizacija

Tržište kriptovaluta će osetiti katastrofu, ali zatim će se stabilizovati, rekao je suosnivač Ethereuma, kompanije koja stoji iza istoimene valute.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u porastu posle prošlonedeljnih gubitaka

Olakšanje investitora zbog nešto manjih geopolitičkih napetosti između SAD-a i Severne Koreje, u ponedeljak je na evropskim berzama rezultiralo rastom većine indeksa, čime su nadoknadili deo prošlonedeljnih gubitaka, najoštrijih od početka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply