Dinar na novom rekordu, srednji kurs 118,0128

Dinar na novom rekordu, srednji kurs 118,0128

Dinar je danas dostigao novu najvišu vrednost u ovoj godini s rastom od 0,1 odsto prema jedinstvenoj valuti evrozone, i zvanični srednji kurs iznosi 118,0128 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je juče intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 30 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, tako da je od ukupan nivo kupovina od početka godine dostigao 90 miliona, a prodala je 180 miliona evra.

Dinar je danas jači prema evru za 0,5 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 5,0 procenata. On je od početka godine porastao prema evru za 0,4 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče skočio za 0,5 odsto na 95,7119 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 22,6 procenata, a od početka 2018. godine je ojačao za 3,6 posto. Najniža vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini zabeležena je 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Komercijalna banka: U 2017. ostvarila 61 mil EUR dobiti
Next Wall Street blago ojačao, prinosi pali

You might also like

Novo klizanje turske lire, tenzije ne jenjavaju

Turska lira pala je za 3 odsto prema dolaru, pošto su lokalna tržišta obnovila trgovanje posle jednonedeljnog obeležavanja muslimanskog praznika Kurban Bajrama.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi pali više od 1 odsto drugi dan zaredom

Na Wall Streetu su i u sredu cene akcija pale više od 1 odsto, drugi dan zaredom, jer su ulagači i dalje zabrinuti zbog mogućeg ubrzanja tempa povećanja kamata, pa su u februaru

Beogradska berza: Solidno trgovanje, oštar pad Tigra, Imleka i Komercijalne

Početak trgovačke nedelje obeležila je solidna investiciona aktivnost uz pad berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 26,8 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 1,2%

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply