Beogradska berza: Indeksi u plusu, trgovanje “uspavano”

Beogradska berza: Indeksi u plusu, trgovanje “uspavano”

Indeksi Beogradske berze su zaključili jučerašnje trgovanje u plusu, uprkos vrlo slaboj aktivnosti investitora na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je svega 8,0 miliona dinara (68 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je ojačao za 0,4 posto na 757,79 poena zahvaljujući skoku vrednosti akcija bečejskog Sojaproteina, a za isti procenat je porastao i BELEXlajn na 1.592,96 poena.

Najtrgovanije su bile akcije Jedinstva iz Sevojna, koje su uz rast cene od 2,0 odsto na 5.100 dinara, zebeležile promet od 4,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je oslabila za 0,3 procenta na 708 dinara, uz realizaciju od 2,1 milion dinara, a Energoprojekt Entel je, uz zanemarljivu negativnu korekciju cene na 13.802 dinara, zabeležio trgovanje od 0,4 miliona dinara.

Akcije Aerodroma “Nikola Tesla” zadržale su se na cenovnom nivou od 1.701 dinar, a istrgovane su za 0,2 miliona, dok je gornjomilanovački Metalac ostvario prilbižno isti promet, ojačavši za 0,7 posto, tako da je trgovanje zaključio na cenovnom nivou od 2.045 dinara.

Dobitnik dana je bio bečejski Sojaprotein, koji je skočio za 6,4 procenta na 301 dinar, uz skromnu realizaciju, a na listi dobitnika su se našle i obične akcije Komercijalne banke sa rastom cene od 1,0 posto na 1.899 dinara, uz neveliko trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu učestvovali s udelom od 13,55 odsto, pri čemu u kupovini sa 18,46 posto, a u prodaji sa 8,65 procenata.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Nova rekordna vrednost za dinar
Next Wall Street pao drugi dan zaredom, prinosi rastu

You might also like

Ruda gvožđa dobija zlatni sjaj

Cena rude gvožđa u ponedeljak je porasla za 20 odsto, odnosno 10,70$, na 64,20 dolara po toni, najviši nivo od sredine juna 2015.

Građani Srbije nisu jedini koji imaju više poverenja u evropsku nego u sopstvenu monetu

Građani centralne i jugoistočne Evrope često imaju više poverenja u evropsku nego u sopstvenu monetu i pored lokalne valute, ima važnu ulogu kao platežno sredstvo, proizilazi iz studije Nacionalne banke

Sprema se žestok pad, cena gvožđa će ići i 20 odsto dole

Cene gvožđa mogle bi u ovoj godinida jako variraju, najavila je Australija, koja je najveći svetski izvoznik te sirovine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply