Credit Agricole Grupa: Prihod u 2017. 6,4 mlrd evra

Credit Agricole Grupa: Prihod u 2017. 6,4 mlrd evra

Neto prihod Credit Agricole Grupe u 2017. godini iznosi 6,5 mlrd EUR, što predstavlja rast od više od 35,5% u poređenju sa 2016. godinom.

Kako je saopštila Credit Agricole banka u Srbiji, “u 2017. godini postignuta je važna faza u ostvarivanju ciljeva srednjoročnog plana Strateška ambicija 2020, sa napretkom u digitalizaciji i inovacijama i završetkom brojnih strateških akvizicija”.

Uz adekvatnost kapitala koja iznosi 14,9%, CA grupa je ojačala svoju finansijsku stabilnost, što joj je pružilo mogućnost da apsorbuje akvizicije koje je sprovela.

Credit Agricole je, inače, vodeća banka za poslovanje sa stanovništvom u Evropi, prva u asset menadžementu, prva u osiguranju i treća u projektnom finansiranju. Ima 50 miliona klijenata, 8,2 miliona zajedničkih akcionara i 1,1 milion pojedinačnih akcionara.

Izvor: GdeInvestirati/Bizlife
Previous Naučio da pravi torbe i pokrenuo biznis
Next Saudijke od sada mogu samostalno u privatan biznis

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Fed kaznio BNP Paribas sa 246 miliona dolara zbog manipulacije kursevima

Američka centralna banka Fed kaznila je francusku banku BNP Paribas s 246 miliona dolara, što je najnoviji slučaj u skandalu s valutnim manipulacijama, koji je dosad doveo do milijardi dolara kazni na obe

Kompanije 0 Comments

Apple planira da prebaci proizvodnju u SAD

Apple je zatražio odgovore od svojih dobavljača iz Kine da li je izvodljivo da prebace proizvodnju u SAD, izveštava japanski Nikkei Report.

Banke i finansije 0 Comments

Intesa Sanpaolo prodaje 1,6 odsto Gorenjske banke

Intesa Sanpaolo će 11. decembra na javnoj aukciji prodati 1,6% udela u Gorenjskoj banci.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply