Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala ispod 9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala ispod 9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala je ispod 9 odsto, prvi put od 2009., pokazali su objavljeni podaci francuske Kancelarije za statistiku Insee.

Stopa nezaposlenosti je pala na 8,9 odsto u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu sa 9,6 odsto iz prethodnog tromesečja, navodi se u izveštaju Insee, a prenosi agencija Reuters.

Broj nezaposlenih lica u Francuskoj je u završna tri meseca 2017. godine smanjen za 205.000, na ukupno 2,5 miliona nezaposlenih.

Reč je o najvećem kvartalnom padu nezaposlenosti od finansijske krize 2008. godine, koji će, kako ocenjuje Reuters, verovatno pružiti podstrek naporima francuskog predsednika Emanuela Makrona da reformiše francusku ekonomiju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Državna lutrija Srbije uvećala promet 23 odsto
Next Lavrov u poseti Beogradu 21. i 22. februara

You might also like

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije: Papirne fakture odlaze u istoriju

Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je danas Vlada Srbije. 

Društvo 0 Comments

Počinje druga faza prekvalifikacije za IT

Nakon završetka pilot faze prekvalifikacije za IT, koju je pohađalo 100 polaznika, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas početak druge faze prekvalifikacije za 900 polaznika.

Društvo 0 Comments

Ujedinjene nacije objavile listu 11. najboljih zemalja za život

Ujedinjene nacije nedavno su objavile godišnji Izveštaj o ljudskom razvoju, na osnovu kojeg donose zaključak koje zemlje sveta su najbolje za život.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply