Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala ispod 9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala ispod 9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj pala je ispod 9 odsto, prvi put od 2009., pokazali su objavljeni podaci francuske Kancelarije za statistiku Insee.

Stopa nezaposlenosti je pala na 8,9 odsto u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu sa 9,6 odsto iz prethodnog tromesečja, navodi se u izveštaju Insee, a prenosi agencija Reuters.

Broj nezaposlenih lica u Francuskoj je u završna tri meseca 2017. godine smanjen za 205.000, na ukupno 2,5 miliona nezaposlenih.

Reč je o najvećem kvartalnom padu nezaposlenosti od finansijske krize 2008. godine, koji će, kako ocenjuje Reuters, verovatno pružiti podstrek naporima francuskog predsednika Emanuela Makrona da reformiše francusku ekonomiju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Državna lutrija Srbije uvećala promet 23 odsto
Next Lavrov u poseti Beogradu 21. i 22. februara

You might also like

Društvo 0 Comments

Kina ima plan kako da dođe do stotinu milijardi dolara investicija

Kineski sektor solarnih i vetroelektrana mogao bi da privuče više od 5,4 hiljade milijardi juana investicija (782 milijarde dolara) od 2016. do 2030. godine.

Društvo 0 Comments

Sve više Britanaca postaju nemački državljani

Broj Britanaca koji su postali nemački državljani porastao je 361 posto u 2016. godini.

Društvo 0 Comments

Ranko Rajović: Igrice pogubne za razvoj IQ kod dece

Specijalista interne medicine i član Odbora Mense Ranko Rajović kazao je tokom predavanja ‘Kako igrom uspešno razviti detetov IQ’ u Zagrebu da su video igrice pogubne za razvoj IQ kod

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply