Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Milijarder George Soros, tačnije njegov fond ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Facebooka.

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cena poslednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače kompanija prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock, i tako bio treći najveći akcionar.

Podsetimo da je negde u to vreme Fond prodao svoj udeo u Facebooku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su drušveni mediji “pretnja”.

On ima udela u Netflixu, i Snapu, a povećao je udio i u Twitteru. Sorosov fond je kupio 1.600 akcija Alphabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Microsofta.

Komisija za hartije od vrednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.
Next Nestle: Dobit smanjena 15,8% u 2017.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kako će se rast cena nafte u svetu odraziti na vozače u Srbiji?

Političke i ratne tenzije u vezi sa Sirijom dižu cene nafte koje su za samo pola meseca porasle 15 odsto, pa je barel dostigao 56 dolara, a efekte tog rasta

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Sporazum o smanjenju proizvodnje nafte produžen do kraja 2018.

Ministri članica OPEC dogovorili su se da važenje sporazuma o smanjenju obima proizvodnje nafte bude produženo do kraja 2018. godine, rekao je ministar za naftu i plin Omana Muhamed Hamad

Saobraćaj 0 Comments

Let do Dortmunda sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki”

Niskobudžetne aviokompanija Wizz Air uvodi peti redovni let sa niškog aerodroma “Konstantnin Veliki”, do nemačkog Dortmunda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply