Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Milijarder George Soros, tačnije njegov fond ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Facebooka.

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cena poslednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače kompanija prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock, i tako bio treći najveći akcionar.

Podsetimo da je negde u to vreme Fond prodao svoj udeo u Facebooku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su drušveni mediji “pretnja”.

On ima udela u Netflixu, i Snapu, a povećao je udio i u Twitteru. Sorosov fond je kupio 1.600 akcija Alphabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Microsofta.

Komisija za hartije od vrednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.
Next Nestle: Dobit smanjena 15,8% u 2017.

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom: Rekord u izvozu gasa na tržišta van Zajednice nezavisnih država u januaru 2017.

Gazprom je ostvario nov istorijski rekord u izvozu gasa na tržišta van Zajednice nezavisnih država (ZND) u januaru 2017, isporučivši potrošačima 19,1 milijardi kubnih metara gasa.

Kompanije 0 Comments

Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor sa preduzećem Vojput za nastavak gradnje Ipsilon kraka Koridora 10 kod Subotice, poručujući da će ova

Kompanije 0 Comments

Jiangsu Nantong Sanjian Construction planira ulaganja u Srbiju

Kompanija Jiangsu Nantong Sanjian Construction Group razmatra da iz Srbije dalje širi poslovanje na čitavu Evropu, rekao je predsedavajući te kineske korporacije Huang Ju Hui i naveo da je Srbija,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply