Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Milijarder George Soros, tačnije njegov fond ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Facebooka.

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cena poslednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače kompanija prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock, i tako bio treći najveći akcionar.

Podsetimo da je negde u to vreme Fond prodao svoj udeo u Facebooku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su drušveni mediji “pretnja”.

On ima udela u Netflixu, i Snapu, a povećao je udio i u Twitteru. Sorosov fond je kupio 1.600 akcija Alphabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Microsofta.

Komisija za hartije od vrednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.
Next Nestle: Dobit smanjena 15,8% u 2017.

You might also like

Mastercard predstavio platnu karticu sa senzorom otiska prsta

Kompanija Mastercard je predstavio platnu karticu koja sadrži senzor za otisak prsta.

Kompanije 0 Comments

Sojaprotein: Pozitivno poslovanje posle tri kvartala gubitaka

Bečejski Sojaprotein objavio je da je u drugom kvartalu zabeležio pozitivno poslovanje, što je prvi kvartal u plusu u poslednjih godinu dana.

Kompanije 0 Comments

Deutsche Bank zainteresovan za kapitalne projekte u Srbiji

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa izvršnim direktorom Deutsche Bank za centralnu i istočnu Evropu Peterom Tilsom o mogućnostima za ulaganje u Srbiju, posebno o kapitalnim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply