Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Milijarder George Soros, tačnije njegov fond ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Facebooka.

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cena poslednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače kompanija prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock, i tako bio treći najveći akcionar.

Podsetimo da je negde u to vreme Fond prodao svoj udeo u Facebooku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su drušveni mediji “pretnja”.

On ima udela u Netflixu, i Snapu, a povećao je udio i u Twitteru. Sorosov fond je kupio 1.600 akcija Alphabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Microsofta.

Komisija za hartije od vrednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.
Next Nestle: Dobit smanjena 15,8% u 2017.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kina otvorila svoje tržište za kompanije iz EU-a i SAD-a

Kina je u četvrtak uveče, nastavljajući da otvara svoje tržište, objavila dugo očekivana ublažavanja ograničenja za strana ulaganja u ključnim sektorima poput bankarstva, poljoprivrede, automobilske i teške industrije.

Prehrambena industrija 0 Comments

Uljara Vital poslovala pozitivno u prvih šest meseci, zaduženost ostaje problem

Uljara Vital iz Vrbasa pozitivno je poslovala u prvih šest meseci uprkos padu prihoda, pokazuju finansijski izveštaji ove kompanije.

Kompanije 0 Comments

Neto dobit AD Plastika skočila 33,7 odsto

Neto dobit AD Plastika za prvih devet meseci ove godine iznosila je 41,7 miliona kuna, što je 33,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje izveštaj AD

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply