Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.

Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.

Vrijednost bitcoina će porasti za skoro 3.000% tokom 2018. godine, predviđaju stručnjaci.

Grupa od 13 stručnjaka smatra da će bitcoin ove godine imati najbolje performanse od svih kriptovaluta i mogao bi da dostigne vrednost od 14.928 dolara do 1. marta i dostigne 43.472 dolara do kraja godine – četiri puta više nego što trenutno vredi. Da bi napravio ovu prognozu, web site za upoređivanje vrednosti finder.com sastavio je grupu od 13 kripto-stručnjaka, uključujući finansijsko tehnološke preduzetnike, investitore u bitcoin i finansijske analitičare.

Grupa je rekla da će Ethereum doživeti ogroman rast, koji će se ove godine povećati skoro 200%. Ripple bi takođe trebalo da ima blagi rast, iako se očekuje da će se krajem februara smanjiti za 8%.

Vrednost bitcoina u trenutku pisanja članka je prema Coindesku 9.924,55 dolara.

Ako tražite dobru investiciju, stručnjaci su rekli da treba da obratite pažnju na Cardano, za koji se predviđa da će da poraste za više od 1.600%. Ovo je novi tip virtualnog novčića dizajniranog za korišćenje u svetu koji se razvija ili na bilo kom drugom mestu gde su se bankarski sistemi pokazali kao skupi za uvođenje. Međutim, svi koji se nadaju da će se porast šaljive valute Dogecoin nastaviti, će se razočarati. Analitičari su rekli da će do kraja 2018. godine pasti za oko pet odsto.

Jon Ostler, izvršni direktor kompanije finder.com za Veliku Britaniju, rekao je: “Interesantno je videti zajednički optimizam naše grupe stručnjaka, uprkos činjenici da je došlo do kolektivnog pada vrednosti kriptovaluta. Dok smo bili svedoci da su top deset kriptovaluta pale za 24 odsto prošlog meseca, naše istraživanje pokazuje da su učesnici očekivali da će ovo biti prepreka na putu pošto će ovi novčići biti oporavljeni. Dok ovi rezultati pokazuju indikaciju kretanja, svakome je teško sa sigurnošću da tvrdi u kom pravcu će se ti novčići kretati i da li bi spoljni faktori kao što su regulativa, zakoni i bankarski sistemi mogli da stvore ozbiljan uticaj na budućnost i vrednost nekih tamo novčića”, piše Metro.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Turci sve češći kupci stanova u Crnoj Gori
Next Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

You might also like

Evropske berze u porastu drugi dan zaredom

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija nastavile su rasti, drugi dan zaredom, što se najviše zahvaljuje rekordnim dosezima indeksa na Wall Streetu.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Snažan skok berzi, dolar ojačao

Dobro raspoloženje na azijskim berzama zahvaljuje se skoku cena akcija na Wall Streetu za više od 1 odsto.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze INTRADAY: Akcije na novim najvišim nivoima

Na evropskim berzama u sredu su cene akcija vodećih evropskih firmi dostigle nove najviše nivoe u protekle dve nedelje, najviše zahvaljujući dobitnicima akcija poput nemačke banke Commerzbank i francuskog konglomerata Bouyguesa koji su

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply