Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.

Predviđanja: Bitcoin će porasti za skoro 3.000 odsto tokom 2018.

Vrijednost bitcoina će porasti za skoro 3.000% tokom 2018. godine, predviđaju stručnjaci.

Grupa od 13 stručnjaka smatra da će bitcoin ove godine imati najbolje performanse od svih kriptovaluta i mogao bi da dostigne vrednost od 14.928 dolara do 1. marta i dostigne 43.472 dolara do kraja godine – četiri puta više nego što trenutno vredi. Da bi napravio ovu prognozu, web site za upoređivanje vrednosti finder.com sastavio je grupu od 13 kripto-stručnjaka, uključujući finansijsko tehnološke preduzetnike, investitore u bitcoin i finansijske analitičare.

Grupa je rekla da će Ethereum doživeti ogroman rast, koji će se ove godine povećati skoro 200%. Ripple bi takođe trebalo da ima blagi rast, iako se očekuje da će se krajem februara smanjiti za 8%.

Vrednost bitcoina u trenutku pisanja članka je prema Coindesku 9.924,55 dolara.

Ako tražite dobru investiciju, stručnjaci su rekli da treba da obratite pažnju na Cardano, za koji se predviđa da će da poraste za više od 1.600%. Ovo je novi tip virtualnog novčića dizajniranog za korišćenje u svetu koji se razvija ili na bilo kom drugom mestu gde su se bankarski sistemi pokazali kao skupi za uvođenje. Međutim, svi koji se nadaju da će se porast šaljive valute Dogecoin nastaviti, će se razočarati. Analitičari su rekli da će do kraja 2018. godine pasti za oko pet odsto.

Jon Ostler, izvršni direktor kompanije finder.com za Veliku Britaniju, rekao je: “Interesantno je videti zajednički optimizam naše grupe stručnjaka, uprkos činjenici da je došlo do kolektivnog pada vrednosti kriptovaluta. Dok smo bili svedoci da su top deset kriptovaluta pale za 24 odsto prošlog meseca, naše istraživanje pokazuje da su učesnici očekivali da će ovo biti prepreka na putu pošto će ovi novčići biti oporavljeni. Dok ovi rezultati pokazuju indikaciju kretanja, svakome je teško sa sigurnošću da tvrdi u kom pravcu će se ti novčići kretati i da li bi spoljni faktori kao što su regulativa, zakoni i bankarski sistemi mogli da stvore ozbiljan uticaj na budućnost i vrednost nekih tamo novčića”, piše Metro.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Turci sve češći kupci stanova u Crnoj Gori
Next Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Grčka posle godina krize okreće novi list

Dogovor koji je postignut sa evrozonom o nastavku finansijske pomoći Grčkoj omogućiće zemlji da posle šest godina krize okrene drugi list, izjavio je grčki premijer Alexis Tsipras.

Najvažnije vesti 0 Comments

Assicurazioni Generali povećao dividendu

Najveće italijansko osiguravajuće društvo, Assicurazioni Generali, nakon rasta profitabilnosti u prošloj godini, najavilo je rast dividende na 0,8 evra po akciji (dividendni prinos od 5,5%) naspram 0,72 evra isplaćenih prethodne godine.

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju

Na svetskim tržištima su cene nafte prošle nedelje snažno porasle jer je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučila da poveća proizvodnju za manju količinu nego što se očekivalo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply