Top 5 najboljih restorana u svetu

Top 5 najboljih restorana u svetu

Njujork, Modena, Lima… Ako se ikada budete našli u ovim mestima, nemojte propustiti da posetite sledeće restorane, jer su uvršteni u listu najboljih restorana na svetu.

“Eleven Madison Park” NEW YORK, USA

To je savršeno partnerstvo izvanrednog gostoprimstva i izvrsne hrane u ikoničnom okruženju u Njujorku, što čini Eleven Madison Park najpopularnijim restoranom u svetu. Madison Park zatvoren je zbog renoviranja u junu 2017. godine, a ponovo je otvoren u septembru, i to novom kuhinjom i renoviranom trpezarijom.

“Osteria Francescana” MODENA, ITALY

Osteria Francescana je dragulj u italijanskoj gastronomiji koja je prošle godine ušla u Top 50 najboljih restorana u svetu, u rukama talentovanog šefa kuhinje Massimo Botture. Na Botturine kreacije snažno utiču umetnost i muzika (posebno džez), a prostor za trpezariju čine tri elegantne sobe koje su ukrašene savremenim umetničkim delima.

“El Celler de Can Roca” GIRONA, SPAIN

Jedan od najboljih restorana na svetu? Bez sumnje. El Celler de Can Roca se nalazi u srednjovekovnom gradu Girona u Kataloniji, na severu Španije. Pre jedne decenije, porodica Roca preselila je restoran odmah pored puta od svoje prvobitne lokacije do svoje trenutne lokacije – vazdušnog, namenskog savremenog prostora kompletnog sa ogromnom kuhinjom.

Porodična dinamika:

Tri brata koja poseduju i upravljaju restoranom su svetski lideri u svojim oblastima – Joan kao kuvar, Josep kao somelier i Jordi kao patisier – tako da je njihova kombinacija kreativnosti snaga koja se vidi. Poslednjih godina, ekipa je zatvorila restoran tokom avgusta da bi započela godišnje izlete u Južnu Ameriku, Tursku, SAD i Hong Kong, kako bi proširila svoja kolektivna kulinarska iskustva.

“Mirazur” MENTON, FRANCE

Mirazur je na fantastičnoj lokaciji na francuskoj strani Riviere, samo malo udaljen od italijanske granice, idilično mesto za uživanje u hrani kvalifikovanog kuvara Mauro Colagreca, koji crpi inspiraciju iz svog argentinsko-italijanskog nasleđa kao i lokalni francuski region. Colagreco je u Francuskoj skoro 20 godina i nedavno je proslavio desetogodišnjicu Mirazura. Takođe poseduje Grand Coeur, brasserie i restoran u Parizu.

“Central” LIMA, PERU

Central je, u svoje tri godine kao najbolji restoran u Latinskoj Americi, bio važan za transformaciju Lime u jednu destinaciju za obilazak sveta, dok je šef Virgilio Martinez vodio novu generaciju  kuvara. Martinez poseduje Lima i Lima Floral u Londonu i radi na raznim novim konceptima sa svojom suprugom i glavnom kuvaricom Pia Leon, uključujući i restoran u Kusku koji će se voditi u saradnji sa Mater Inicijativom. Martinez se takođe pojavio u seriji Chef’s Table 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar.me
Previous Od jula čarter let između Bakua i Tivta
Next Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji

You might also like

Društvo 0 Comments

Šabac u top 10 najboljih gradova za investicije

Poznati svetski časopis Financial Times objavio je publikaciju u kojoj je Šabac svrstao među top 10 evropskih gradova budućnosti sa najboljom strategijom za privlačenje stranog kapitala, u kategoriji gradova koji

Društvo 0 Comments

Vladimir Putin ponovo predsednik Rusije

Prema preliminarnim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je 76,6% glasova, saopštila je ruska Centralna izborna komisija.

Društvo 0 Comments

Srpske vozačke dozvole ne važe u Nemačkoj: Evo zašto

Polovinom decembra u medijima je objavljena informacija će od 1. januara Nemačka priznati srpske dozvole svih kategorija, izuzev za traktore i poljoprivredne mašine. Međutim to se nije desilo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply