Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Dramatična rasprodaja na berzi koja se dogodila ove nedelje izazala je zabrinutost na tržištu medveda (pad od 20 odsto naziva se “tržište medveda”).

Prema rečima legendarnog investitora Jima Rogersa, sledeći pad će biti katastrofalniji od bilo kojeg ranijeg.

„B će to nešto najgore u životu“, rekao je.

Ovaj investitor upozorava da se to može dogoditi se sve više akumulira dug u svetskoj ekonomiji, koji se „zida“ još od finansijske krize, posebno u SAD-u.

„Svi duguju, i svakim danom sve više“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kinesko tržište može da raste u narednim nedelama, ali to će se videti, tek kad FED podigne kamatne stope u martu, kako se očekuje. Rogers je bio svedok već nekoliko „tržišta medveda“, uključujući i onaj pad iz 1987. (pad od 36 odsto), zatim pucanja balona 2000-2002 (pad od 38 odsto) i Velike recesije 2007-2009 (54 odsto) Rogers je još u novembru rekao da će biti previranja u toku naredne dve godine i da mu se ne dopada stanje tržišta kapitala u SAD-u jer su na primer, Japan, Kina i Rusija ponudile bolje investicione prilike.

Rogers je takođe upozorio investitore da se drže podalje od bitcoina jer „izgleda i miriše na sve mehure koje sam viđao ranije“.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dinar sve jači, srednji kurs 118,5791 za evro
Next Šta je isplativije: Iznajmljivanje ili izdavanje apartmana?

You might also like

Dinar stabilan, kurs u ponedeljak 119,2081

Dinar će u ponedeljak, 4. decembra, zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs iznosiće 119,2081 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Evro danas 118,23 dinara

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs je 118,2362 dinara za jedan evro, ali to je rekordna vrednost domaće valute u ovoj godini,

Dinar stabilan prema evru, NBS intervenisala prodajom 15 miliona evra

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 122,8650 dinara za evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply