Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Dramatična rasprodaja na berzi koja se dogodila ove nedelje izazala je zabrinutost na tržištu medveda (pad od 20 odsto naziva se “tržište medveda”).

Prema rečima legendarnog investitora Jima Rogersa, sledeći pad će biti katastrofalniji od bilo kojeg ranijeg.

„B će to nešto najgore u životu“, rekao je.

Ovaj investitor upozorava da se to može dogoditi se sve više akumulira dug u svetskoj ekonomiji, koji se „zida“ još od finansijske krize, posebno u SAD-u.

„Svi duguju, i svakim danom sve više“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kinesko tržište može da raste u narednim nedelama, ali to će se videti, tek kad FED podigne kamatne stope u martu, kako se očekuje. Rogers je bio svedok već nekoliko „tržišta medveda“, uključujući i onaj pad iz 1987. (pad od 36 odsto), zatim pucanja balona 2000-2002 (pad od 38 odsto) i Velike recesije 2007-2009 (54 odsto) Rogers je još u novembru rekao da će biti previranja u toku naredne dve godine i da mu se ne dopada stanje tržišta kapitala u SAD-u jer su na primer, Japan, Kina i Rusija ponudile bolje investicione prilike.

Rogers je takođe upozorio investitore da se drže podalje od bitcoina jer „izgleda i miriše na sve mehure koje sam viđao ranije“.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dinar sve jači, srednji kurs 118,5791 za evro
Next Šta je isplativije: Iznajmljivanje ili izdavanje apartmana?

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Brexit i dalje pritiska indekse

Na Wall Streetu su i u ponedeljak cene akcija oštro pale jer se tržišta još ne smiruju nakon odluke Britanaca o napuštanju Evropske unije.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze: Ulagači na oprezu na početku nedeljog trgovanja

Na evropskim bvrzama u ponedeljak ujutro trguje se oprezno dok kompanije izveštavaju o poslovnim rezultatima u proteklom tromesečju.

British American Tobacco kupovao akcije za 109 evra umesto za 1.000 dinara

Više od tri godine manjinski akcionari duvanske kompanije British American Tobacco u Vranju, traže da im menadžment isplati profit za njihove akcije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply