Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Dramatična rasprodaja na berzi koja se dogodila ove nedelje izazala je zabrinutost na tržištu medveda (pad od 20 odsto naziva se “tržište medveda”).

Prema rečima legendarnog investitora Jima Rogersa, sledeći pad će biti katastrofalniji od bilo kojeg ranijeg.

„B će to nešto najgore u životu“, rekao je.

Ovaj investitor upozorava da se to može dogoditi se sve više akumulira dug u svetskoj ekonomiji, koji se „zida“ još od finansijske krize, posebno u SAD-u.

„Svi duguju, i svakim danom sve više“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kinesko tržište može da raste u narednim nedelama, ali to će se videti, tek kad FED podigne kamatne stope u martu, kako se očekuje. Rogers je bio svedok već nekoliko „tržišta medveda“, uključujući i onaj pad iz 1987. (pad od 36 odsto), zatim pucanja balona 2000-2002 (pad od 38 odsto) i Velike recesije 2007-2009 (54 odsto) Rogers je još u novembru rekao da će biti previranja u toku naredne dve godine i da mu se ne dopada stanje tržišta kapitala u SAD-u jer su na primer, Japan, Kina i Rusija ponudile bolje investicione prilike.

Rogers je takođe upozorio investitore da se drže podalje od bitcoina jer „izgleda i miriše na sve mehure koje sam viđao ranije“.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dinar sve jači, srednji kurs 118,5791 za evro
Next Šta je isplativije: Iznajmljivanje ili izdavanje apartmana?

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Dow skočio 200 poena, ostvarivši najbolji nedeljni start još od 2006. godine

Prva nedelja u ovoj godini završena je na Wall Streetu u sasvim pozitivnom tonu, uzevši u obzir da je u petak Dow skočio 220 poena, napredujući 0,8%, dok je na

Azijske berze u blagom padu, dolar pod pritiskom

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija pale, nakon šest dana rasta, dok je dolar oslabio jer ulagači veruju da američki Fed neće žuriti sa zaoštravanjem monetarne politike.

Azijske berze: Cene akcija na najvišim nivoima

Na azijskim su berzama u ponedeljak cene akcija dostigle najviše nivoe u dve godine, no trguje se oprezno zbog raketnog testiranja Severne Koreje, masovnog hakerskog napada i slabih pokazatelja iz

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply