Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

Dramatična rasprodaja na berzi koja se dogodila ove nedelje izazala je zabrinutost na tržištu medveda (pad od 20 odsto naziva se “tržište medveda”).

Prema rečima legendarnog investitora Jima Rogersa, sledeći pad će biti katastrofalniji od bilo kojeg ranijeg.

„B će to nešto najgore u životu“, rekao je.

Ovaj investitor upozorava da se to može dogoditi se sve više akumulira dug u svetskoj ekonomiji, koji se „zida“ još od finansijske krize, posebno u SAD-u.

„Svi duguju, i svakim danom sve više“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kinesko tržište može da raste u narednim nedelama, ali to će se videti, tek kad FED podigne kamatne stope u martu, kako se očekuje. Rogers je bio svedok već nekoliko „tržišta medveda“, uključujući i onaj pad iz 1987. (pad od 36 odsto), zatim pucanja balona 2000-2002 (pad od 38 odsto) i Velike recesije 2007-2009 (54 odsto) Rogers je još u novembru rekao da će biti previranja u toku naredne dve godine i da mu se ne dopada stanje tržišta kapitala u SAD-u jer su na primer, Japan, Kina i Rusija ponudile bolje investicione prilike.

Rogers je takođe upozorio investitore da se drže podalje od bitcoina jer „izgleda i miriše na sve mehure koje sam viđao ranije“.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Dinar sve jači, srednji kurs 118,5791 za evro
Next Šta je isplativije: Iznajmljivanje ili izdavanje apartmana?

You might also like

Od 25. oktobra na tržištu nova digitalana valuta Bitcoina – Bitcoin Gold

Dana 25.10.2017. na tržištu će se pojaviti nova digitalana valuta Bitcoina – Bitcoin Gold.

Evropske berze: Indeksi pod pritiskom bankovnih akcija

Vodeći indeksi na evropskim tržištima akcija u utorak su blago skliznuli, a najveći uteg bile su im akcija banaka, koje su ostale pod pritiskom u kontekstu najnovijih zabrinutosti povezanih sa zbivanjima

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: S&P indeks nastavlja da niže rekorde

Na Wall Streetu su i u utorak cene akcija porasle, drugi dan zaredom, pri čemu je S&P 500 dostigao novi najviši nivo u istoriji, kao i ostali najvažniji indeksi, jer su splasnule zabrinutosti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply