New York Times: Rezultati bolji od očekivanih

New York Times: Rezultati bolji od očekivanih

New York Times objavio je zaradu koja je premašila očekivanja, dajući akcionarima iznenađujuće visoke profite.

Vesti su Timesove akcije gurnule naviše za 10%, vrednujući ih za više od 24 dolara po akciji, nivo koji nije viđen od 2007. godine. Tradicionalne medijske organizacije – čak i one koje nude digitalne proizvode – trude se da ostanu u životu.

Štampa kao pouzdan izvor prihoda od oglašavanja sve manje je profitabilna. U septembru, Wall Street Journal objavio je da će prestati da objavljuje štampana izdanja za Aziju i Evropu. U protekloj četvrtini, prihodi od reklama štampanog izdanja The Timesa pali su za 8,4%.

S druge strane, prihod kompanije po digitalnim oglasima porastao je za 8,5% u istom kvartalu. Timesov uspeh je rezultat rastućih digitalnih pretplata, koje su porasle od kada je Donald Trump preuzeo funkciju (predsednik SAD-a je više puta optužio “propali New York Times” za objavljivanje lažnih vesti).

U prošlom kvartalu, The Times je dodao 157.000 digitalnih pretplatnika, što je dovelo do pretplata od printanog i digitalnog izdanja od više od milijardu dolara za 2017. Prihod od pretplate sada čini 60% ukupnih prihoda.

To je dramatičan pomak u industriji koja se tradicionalno oslanja na oglašavanje. Sada Facebook i Google sve više preoblikuju načine na koji oglašavanje funkcioniše, takmičijući se sa tradicionalnim prodajnim mestima za digitalne dolare.

U borbi između medijske industrije i digitalnih giganta, The Times je na dobrom tragu. Ako se uzmu u obzir cene akcija u odnosu na prošlu godinu, performanse su premašile Googleovu firmu Alphabet i Facebook.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Norveški BDP smanjen u četvrtom kvartalu
Next Twitter prvi put zaključio tromesečje s neto dobiti

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbija: Godišnje se uništi oko 90 miliona dinara

Podaci Narodne banke Srbije pokazuju da se zbog pohabanosti godišnje uništi između 80 i 90 miliona dinara novčanica svih apoena.

Getty Images tuži Google zbog kršenja pravila

Američka foto kompanija Getty images tvrdi da Googleove izmene u pretraživanja slika podstiču pirateriju i daju tom tehnološkom divu nepoštenu prednost u prometu i oglašavanju.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

Ministarstvo finansija Srbije predložilo je Vladi da se akcize na domaća alkoholna pića ne povećavaju, a za duvan je pripremljen novi kalendar prema kojem ce akcize i narednih pet godina

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply