Grčka se plaši ceha pada berzi, odlaže svoju aukciju

Grčka se plaši ceha pada berzi, odlaže svoju aukciju

Grčka je odlučila da odloži ovonedeljnu aukciju za sedmogodišnje obveznice zbog previranja na međunarodnim finansijskim tržištima, rekli su zvaničnici. 

Zvaničnici Ministarstva finansija i agencije za javni dug sastali su se  juče posle velikih gubitaka na Njujorškoj berzi posle kojih je i u ostatku sveta došlo do masovne prodaje.

Grčka je već angažovala pet banaka da rukovode predstojećom aukcijom.

Očekuje se da Grčka tri puta izda obveznice pre nego što u avgustu istekne međunarodni paket pomoći. Nova zaduživanja su deo plana za potpuni povratak na tržišta, prvi put od 2010. kada je eskalirala dužnička kriza.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze: Indeksi porasli, trgovina nervozna
Next Nouriel Roubini: Bitcoin će pasti na nulu

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Svetske berze: Snažan rast indeksa na početku nove godine

Na svetskim berzama su u prvoj nedelji nove godine cene akcija nastavile prošlogodišnji uzlazni trend jer su ulagači optimistični u vezi zarada kompanija i rasta najvećih svetskih ekonomija.

Brexit: Švajcarski franak najbezbednija luka za devize

Ako se građani Velike Britanmije na predstojećem referendumu odluče za izlazak iz Evropske unije, švajcarski franak bi mogao biti najbezbednije valutno utočište, smatraju analitičari.

Wall Street: S&P indeks dostigao novi rekord

Na Wall Streetu je u ponedeljak S&P 500 indeks skočio više od 1o odsto, dostigavši novi rekordni nivo, jer su ulagači odahnuli sbog splašnjavanja tenzija u vezi Severne Koreje i jer su

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply