George Soros odustao od kupovine Tuša

George Soros odustao od kupovine Tuša

Svetski poznati investitor i milijarder George Soros odustao je od kupovine slovenskog Tuša.

Prema tvrdnjama TV Slovenija, Soros, koji se za Tuš takmičio preko fonda Quantum Strategic Partners, povukao se zbog kontinuirane uloge vlasnika Mirka Tuša u kompaniji.

Foto: Novinska agencija Patria

Foto: Novinska agencija Patria

Internet portal Siol navodi da je proces prodaje, iniciran od grupe banaka poverilaca sa više od polovine potraživanja od Tuša početkom 2016. godine, tako završio bez izbora kupca.

Nijedan od ponuđača u prelaznom roku nije se na kraju odlučio da podnese ponudu kako bi zadovoljio očekivanja banaka poverilaca.

Bankarski konzorcijum predvođen NLB-om, uključujući Abanku, SID banku, Gorenjsku banku i Hetu, tražio je kupca za oko 300 miliona potraživanja u grupi Tuš.

Sredinom prošle godine, engleski fond Anacap Financial Partners ostao je jedini potencijalni kupac, ali je tražio 60% popusta na potraživanja. Kao rezultat toga, većina banaka se povukla iz daljih razgovora.

Kako je dodao Siol, Tuš je već počeo da pregovara sa bankama i drugim poveriocima o novom ugovoru o finansijskom restrukturisanju, koji bi omogućio niže kamatne stope na kredite.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Nouriel Roubini: Bitcoin će pasti na nulu
Next Pegasus Airlines želi letove za Tivat

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Carlsberg planira kupovinu 20 odsto kineskog Tsingtaoa

Carlsberg razmatra kupovinu 20 odsto udela u kineskoj pivari Tsingtaou, rekli su Bloombergu dobro obavešteni izvori.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Nafta: Rusi ispred Arapa

Rusija je u januaru proizvodila 10,46 miliona barela nafte dnevno, čime je pretekla Saudijsku Arabiju, pokazuju podaci ruske statističke službe Rostat.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u haosu, indeksi pali preko 10 odsto

Investitori na berzama širom sveta rasprodaju akcije koje se smatraju rizičnim i traže utočište u onima koje se smatraju bezbednim, poput zlata, švajcarskog franka, jena, nakon što su Britanci izglasali

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply