George Soros odustao od kupovine Tuša

George Soros odustao od kupovine Tuša

Svetski poznati investitor i milijarder George Soros odustao je od kupovine slovenskog Tuša.

Prema tvrdnjama TV Slovenija, Soros, koji se za Tuš takmičio preko fonda Quantum Strategic Partners, povukao se zbog kontinuirane uloge vlasnika Mirka Tuša u kompaniji.

Foto: Novinska agencija Patria

Foto: Novinska agencija Patria

Internet portal Siol navodi da je proces prodaje, iniciran od grupe banaka poverilaca sa više od polovine potraživanja od Tuša početkom 2016. godine, tako završio bez izbora kupca.

Nijedan od ponuđača u prelaznom roku nije se na kraju odlučio da podnese ponudu kako bi zadovoljio očekivanja banaka poverilaca.

Bankarski konzorcijum predvođen NLB-om, uključujući Abanku, SID banku, Gorenjsku banku i Hetu, tražio je kupca za oko 300 miliona potraživanja u grupi Tuš.

Sredinom prošle godine, engleski fond Anacap Financial Partners ostao je jedini potencijalni kupac, ali je tražio 60% popusta na potraživanja. Kao rezultat toga, većina banaka se povukla iz daljih razgovora.

Kako je dodao Siol, Tuš je već počeo da pregovara sa bankama i drugim poveriocima o novom ugovoru o finansijskom restrukturisanju, koji bi omogućio niže kamatne stope na kredite.

Izvor: GdeInvestirati/Indikator.ba
Previous Nouriel Roubini: Bitcoin će pasti na nulu
Next Pegasus Airlines želi letove za Tivat

You might also like

Kompanije 0 Comments

Dva američka grada dobijaju 5G mrežu

Tokom ove godine američka telekomunikacijska kompanija AT&T planira da pusti u rad 5G wireless mrežu u dva američka grada.

Kompanije 0 Comments

Srpska IT kompanija “DevTech” potpisala ugovor sa Ingram Micro Inc.

Kompanija DevTech iz Novog Sada, koja se bavi Cloud tehnologijama, potpisala je ugovor o globalnoj distribuciji sa najvećim svetskim tehnološkim distributerom i vodećim master Cloud servis provajderom, Ingram Micro Inc.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se imovina preduzeća Horti produkt iz Čačka

Stečajni upravnik preduzeća Horti produkt iz Čačka oglasio je prodaju imovine stečajnog dužnika javnim nadmetanjem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply