Sberbank je proglašena najvrednijim ruskim brendom

Sberbank je proglašena najvrednijim ruskim brendom

Sberbank je jedini ruski brend koji se nalazi u Top 25 najvrednijih bankarskih brendova u svetu, a shodno godišnjem rejtingu instituta Brand Finance.

Institut Brand Finance je vodeći svetski nezavisni institut za evaluaciju poslovnih strategija sa sedištem u Londonu.

Sberbank je proglašena najvrednijim ruskim brendom u globalnom Brand Finance 500 poretku. Vrednost Sberbank brenda je porasla za 27.5% tokom prošle godine.

“Visoka pozicija koju naš brend zauzima u ovom međunarodnom poretku je veliko priznanje za naš celokupan tim i potvrda kvaliteta naših usluga. Nova strategija razvoja naše grupacije do 2020. godine uključuje dalje povećanje fleksibilnosti, brzine i orijentacije prema klijentu uvodeći nove tehnologije”, izjavio je ovim povodom Herman Gref, direktor i predsednik Uprave Sberbank Rusija.

“Ove godine je Sberbank dostigla neverovatne rezultate u pogledu vrednosti brenda i snage istoga. Prednosti brenda su još više prepoznate kao vredne poverenja, a isto je zaključeno na osnovu odlične ocene u studiji koja je bazirana na broju depozita klijenata. Tehnološke firme zadiru u sektor finansijskih usluga, ali ipak pozicija Sberbank brenda pruža čvrstu osnovu da se banka prilagodi novonastaloj situaciji i nastavi sa vrhunskim rezultatima”, komentarisao je David Haigh, predsednik Uprave i osnivač Brand Finance plc.

“Sberbank je još jednom pokazala svoj međunarodni značaj. Vrednost brenda je ojačana aktivnom politikom inovacijama, smelim i pragmatičnim pristupom i sposobnošću pažljivog upravljanja rizicima, kompetentnim oblikovanjem kreditnog portfolija i transformacijom u jedan od najsavremenijih i visoko razvijenih ekosistema u globalnom bankarskom okruženju,” izjavio je Alexey Kovylov, predsednik Uprave Ruskog saveza komunikacionih agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Topi se vrednost bitcoina
Next Ryanair vraća novac ko nađe jeftiniji let

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nelt otvorio privatni železnički teminal u Dobanovcima, prvi u Srbiji

Kompanija Nelt otvorila je danas u Dobanovcima prvi privatni železnički terminal u Srbiji za uvoz i tranzit robe, a planira da uloži još 10 miliona u infrastrukturu.

Kompanije 0 Comments

Beograd: Kazna za neplaćanje parkinga 180 evra

Stranim državljanima koji ne plate nalog za dnevnu parking kartu u Beogradu, biće naplaćeno gde god da se nalaze u inostranstvu, što će ih koštati mnogo više nego da su platili

Geopolitika 0 Comments

Ukrajina uvela sankcije ruskim bankama

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko uveo je sankcije za pet banaka sa ruskim kapitalom koje rade u Ukrajini.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply