Crna Gora: Povećanje penzija za 2,8 odsto

Crna Gora: Povećanje penzija za 2,8 odsto

Upravni odbor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore odlučio je da penzije od januara budu veće za 2,28 odsto, a sredstva za isplatu biće povećana za 800.000 evra mesečno po ovom osnovu.

“Usklađivanje će se izvršiti za 129.729 korisnika, od kojih je 63.756 starosne, 21.448 invalidske i 28.936 porodične penzije, 6.056 korisnika ostalih prava, kao i 9.533 penzionera koji pravo ostvaruju u skladu sa međunarodnim ugovorima”, saopštili su iz Fonda.

Najviši iznos penzije u Crnoj Gori nakon ovog usklađivanja iznosiće 1.141 evro. Najniža penzija nakon usklađivanja iznosiće 125 evra.

Prosečna plata u Crnoj Gori u poslednja dva meseca u Crnoj Gori bila je 512 evra.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Azijske berze: Blagi rast indeksa, čekaju se rezultati tehnoloških divova
Next Svetska banka objavila listu rasta bogatstva, ali bez Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

OECD: Izbeglička kriza koštala 12 mlrd dolara prošle godine

Članice Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) potrošile su prošle godine više nego duplo novca za pokrivanje troškova migrantske krize, čak 12 milijardi dolara (10,6 milijardi evra).

Društvo 0 Comments

Velika Britanija: Stopa nezaposlenosti na minimumu

U poslednja tri meseca zaključno sa septembrom stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji je pala na 4,8 odsto, pokazali su objavljeni zvanični podaci.

Nekretnine 0 Comments

Okončan spor: Manastiru Dečani potvrđeno vlasništvo nad zemljom

Ustavni sud Kosova je zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad 24 hektara zemlje koja je 16 godina bila pod sudskim sporom, navodi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply