Crna Gora: Prosečna plata u poslednja dva meseca 512 evra

Crna Gora: Prosečna plata u poslednja dva meseca 512 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u decembru je ostala na novembarskom nivou od 512 evra, saopštio je crnogorski Zavod za statistiku /Monstat/.

Prema podacima Monstata, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u prošloj godini u odnosu na 2016. zabeležile rast od 2,4 odsto proizlazi da su realne neto zarade u istom periodu pale 0,2 odsto.

Prosečne neto zarade u decembru su porasle u sektoru poslovanje sa nekretninama i vađenje ruda i kamena, a pad je zabeležen u sektorima usluge smeštaja i ishrane i saobraćaja i skladištenja.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Unicredit: Kreditni rast u Srbiji 3,3 odsto ove godine
Next Blockchain će promeniti mnoge industrije

You might also like

Društvo 0 Comments

MAT: Nezaposlenost smanjena na 13,8 odsto

Saradnici Ekonomskog instituta u Beogradu su danas saopštili da je u trećem kvartalu 2016. godine stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 13,8 odsto, a od 450.000 nezaposlenih dve trećine posao traži duže

Tema dana 0 Comments

Aleksandar Vučić: Odluka o izborima naredne subote

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kaže da će odluka o izborima, beogradskim i eventulano parlamentarnim, biti doneta “naredne subote”.

Lifestyle 0 Comments

Numizmatika, skup i isplativ hobi

Vrlo vrednim primercima novca i ordenja trguje se na okupljanjima numizmatičara u Beogradu, pa tako desetak novčanica iz doba Kraljevina Srbije i Jugoslavije sada vredi i više od 10.000 evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply