Christine Lagarde: Ove stvari predstavljaju opasnost po globalni rast

Christine Lagarde: Ove stvari predstavljaju opasnost po globalni rast

Direktorka MMF-a Christine Lagarde upozorila je da finansijska ranjivost, nejednakost i politički rizici predstavljaju opasnost po globalni rast.

Upitana da prokomentariše šta bi moglo poći po zlu nakon što je MMF povećao projekcije rasta svetske ekonomije na 3,9 odsto za ovu i narednu godinu, Lagarde je ukazala na ova tri rizika, prenosi The Guardian.

“Američke poreske reforme će, kratkoročno gledano, biti pozitivne, ali mogu dovesti do ozbiljnih rizika. Druga opasnost je prekomerna nejednakost koja je sve veća na mnogim mestima”, izjavila je Lagarde na panelu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu “Globalne ekonomske perspektive”.

Kao treći rizik, Lagarde je navela manjak međunarodne saradnje i postojanje geopolitičkih rizika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Erste Grupa: Rast kreditne aktivnosti u CIE biće prvenstveno finansiran rastom domaćih depozita
Next Bojovićeva ponuda za preuzimanje Energoprojektovih firmi odbijena zbog nedostataka

You might also like

Tema dana 0 Comments

Srbija: Da li će se minimalna cena rada povećati?

Ovih dana predstavnici sindikata i poslodavaca intenzivno razgovaraju o visini minimalca, a obe strane, kao i predstavnici Vlade, slažu se da su se stekli uslovi za povećanje.

Brexit: Švajcarski franak najbezbednija luka za devize

Ako se građani Velike Britanmije na predstojećem referendumu odluče za izlazak iz Evropske unije, švajcarski franak bi mogao biti najbezbednije valutno utočište, smatraju analitičari.

Okončan štrajk u Kuvajtu, cene nafte u padu

Cene nafte na svetskim tržištima su jutros u padu za više od 2,0 odsto nakon što je okončan štrajk zaposlenih u naftnoj industriji Kuvajta. Nafta ‘brent’ na Londonskoj berzi pojeftinila

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply