Blockchain će promeniti mnoge industrije

Blockchain će promeniti mnoge industrije

U 2018, proglašenoj godinom blokchaina, gotovo sve značajnije banke uložiće oko 30 milijardi dolara u uvođenje ove revolucionarne tehnologije.

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Davosa, zimskog stecišta svetskih političara, bankara i ekonomista, jeste i bitcoin – prva kriptovaluta, i blockchain tehnologija koja ga je omogućila.

Govori se da je ova novina u svetu IT-a „revolucionarna tehnologija koja je sve učinila mogućim”. Predviđa se da će i blockchain, baš kao intenet, dodatno promeniti naš život, tako da ga istražuju naročito banke ali i vlade mnogih država.

Za upućene, ova „decentralizovana baza” je „bezbedan internet druge generacije”.

Pojednostavljeno rečeno – blockchain omogućava brz, jeftin i siguran prenos vrednih pošiljki, bez posrednika a gotovo da isključuje hakovanje.

Predviđa se da će blockchain u narednih pet do deset godina promeniti mnoge industrije. Pre svega bankarstvo i osiguranje.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Crna Gora: Prosečna plata u poslednja dva meseca 512 evra
Next PDV za stari automobil 33.000, a za novi BMW tri puta manje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Philip Morris ostvario rast prihoda u 2015, dobit niža 16.6%

Niška duvanska industrija Philip Morris Operations objavila je da je prošle godine zabeležila poslovni prihod od 29,8 milijardi dinara što je za 22,4 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Branislav Vujović: Srbija treba da se posveti razvoju softvera, a ne “prodaji” stručnjaka

Predsednik grupacije “Frontier group” Branislav Vujović ocenio je da Srbija ima IT talenata, ali da bi trebalo više da se posveti razvoju softvera nego “prodaji” IT stručnjaka. 

Kompanije 0 Comments

Soros ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Facebooka

Milijarder George Soros, tačnije njegov fond ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Facebooka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply