Qualcomm sklopio sporazum sa pet kineskih proizvođača smartphonea

Qualcomm sklopio sporazum sa pet kineskih proizvođača smartphonea

Nedugo nakon što mu je dodeljena kazna od strane Evropske komisije u visini od gotovo milijardu dolara, Qualcomm je postigao poslovni dogovor sa pet kineskih proizvođača pametnih telefona.

Kineske kompanije Lenovo, Xiaomi, vivo, Oppo i ZTE iskazale su interes za kupovinom opreme kompanijom Qualcomm u idućih pet godina vredne ukupno 2 milijarde dolara.

Sve spomenute kompanije će s Qualcommom zajednički raditi na komercijalnim proizvodima s podrškom za 5G tehnologiju, koji bi se na tržištu trebao pojaviti iduće godine.

Dogovor je predstavljen na posebnom događanju u Pekingu, na kojem su bili i Qualcommovi viši rukovodioci, Cristiano Amon i Steven Mollenkopf.

Izvor: GdeInvestirati/Bug.hr
Previous Najinovativniji startapi 2017. godine nagoveštavaju šta donosi budućnost
Next Theresa May upozorava: Bitcoin i u kriminalne svrhe

You might also like

Kompanije 0 Comments

Philips za 1,5 milijardi dolara prodao Lumileds Apollou

Holandski gigant u sektoru elektronike, Philips, prodao je investicionom fondu Apollo za 1,5 milijardi dolara u gotovini 80 odsto udela u američkoj kompaniji za proizvodnju LED sijalica i rasvete za

Najvažnije vesti 0 Comments

RWE: Rast u prvom kvartalu najavljuje bolju godinu

Nemački energetski div RWE potvrdio je optimističnu prognozu za 2017. godinu, izvestivši o dobrom početku godine zahvaljujući svojoj kompaniji Inogy u sektoru obnovljivih izvora energije.

Kompanije 0 Comments

Posle 50 godina prvi komercijalni let SAD – Kuba

Posle više od 50 godina, američka aviokompanija “American Airlines” juče je obavila prvi direktan komercijalni let iz SAD do Havane, a Kubanci su, po sletanju u Havanu, prepun avion pozdravili prskajući ga

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply