Prosečna decembarska plata u Srbiji 54.344 dinara

Prosečna decembarska plata u Srbiji 54.344 dinara

Prosečna neto plata u Srbiji isplaćena u decembru 2017. godine iznosila je 54.344 dinara, što je nominalno i realno povećanje za 14,2 odsto u odnosu na novembar, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Decembarska prosečna bruto zarada iznosila je 74.887 dinara, i nominalno i realno je veća za 14,1 odsto u odnosu na prethodni mesec.

U odnosu na isti mesec 2016. godine, prosečna bruto i neto zarada nominalno su veće za 1,7 odsto, a realno su manje za 1,3 odsto, navodi se u saopštenju.

Preračunato u evrima, decembarska prosečna neto plata je vredela 456 evra.

Rast decembarskih zarada na mesečnom nivou rezultat je, pre svega, dinamike isplata.

Naime, tradicionalno se krajem decembra zbog novogodišnjih i božićnih praznika isplaćuju zarade koje bi inače bile isplaćene početkom januara.

Pored toga, krajem godine se vrše i isplate zaostalih zarada, kao i godišnjih i kvartalnih bonusa, što je takođe uticalo na rast zarada isplaćenih u decembru.

Republički zavod za statistiku podseća da će počev od 2018. godine prosečne zarade računati na osnovu podataka Poreske uprave.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prva javna ponuda akcija na Beogradskoj berzi posle 78 godina
Next Dinar miruje, srednji kurs 118,6952

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Kompanija Kraft Heinz odustala od Unilevera

Američka prehrambena kompanija Kraft Heinz objavila je da odustaje od plana preuzimanja britansko-holandskog diva Unilevera.

Najvažnije vesti 0 Comments

Prognoza bankara: Inflacija 2,25 odsto u avgustu 2017. godinu

Bankari i privrednici u Srbiji očekuju očekuju nisku i stabilnu inflaciju kako u narednih godinu dana, tako i u srednjem roku, odnsono do avgusta 2018, pokazala je danas objavljena avgustovska

Kompanije 0 Comments

Greške se dešavaju: Uber od vozača uzeo 50 miliona dolara

Kompanija Uber je u protekle dve i po godine zbog banalne računovodstvene greške od taksista u New Yorku uzela blizu 50 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply