Južna Koreja zabranila anonimnu trgovinu kriptovalutam

Južna Koreja zabranila anonimnu trgovinu kriptovalutam

Južna Koreja zabranila je upotrebu anonimnih bankovnih računa za transakcije kriptovalutama, preneli su britanski mediji.

Zabrana stupa na snagu 30. januara a trebala bi sprečiti korišćenje virtualnih valuta u kaznenim delima poput pranja novca i približiti južnokorejsku regulativu finansijskim propisima u drugim zemljama, objašnjava BBC.

Prema nekim je izvorima Južna Koreja treće tržište u svetu za transakcije bitcoinima i drugim kriptovalutama. Prvo mesto pripada Sjedinjenim Državama a drugo Japanu.

Zbog važne uloge Južne Koreje u svetu digitalnih valuta odluke Seula mogu prouzrokovati nagle oscilacije u njihovoj vrednosti.

Vlasnici anonimnih ‘novčanika’ s digitalnim kriptovalutama u Južnoj Koreji moraće ih ubuduće vezati za bankovne račune pod svojim imenom i osigurati potvrdu identiteta. Slični su propisi na snazi i u SAD-u, napominje BBC.

Odvojeno će maloletnim ulagačima i strancima biti zabranjeno otvaranje računa za kriptovalute.

Naknadno bi mogle biti uvedene još strože mere, dodaje BBC, posećajući da su južnokorejski zvaničnici početkom meseca kazali da se razmatra i mogućnost zabrane trgovanja kriptovalutama.

U ponedeljak je novinska agencija Yonhap izvestila da će vlasti odrezati povelike poreze platformama za trgovanje kriptovalutama kako bi i tim putem zauzdale bujanje aktivnosti u tom sektoru.

Trgovanje kriptovalutama posebno je popularno među mladima a zbog potražnje vrednost pojedinih transakcija viša je i 30 posto nego u drugim zemljama, primećuje BBC.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz, Hina
Previous Fiat ostaje u Kragujevcu, potpisan novi kolektivni ugovo
Next Hrvatska: Cene stambenih nekretnina na godišnjem nivou povećane 3,8 odsto

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze zabeležile blagi rast

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su porasle, što se najviše zahvaljuje jačanju naftnog sektora, a na dobitku je i finansijski sektor.

Berza 0 Comments

Dinar ojačao, u utorak 122,83 dinara za evro

Vrednost nacionalne valute porasla je prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs za utorak iznosi 122,8273 dinara za jedan evro.

Svetske berze 0 Comments

Cena zlata pala petu nedelju zaredom

Cena zlata spustila se na najniži nivo u poslednjih deset meseci, pritisnuta očekivanim povećanjem kamatnih stopa u SAD naredne sedmice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply