Hrvatska: Cene stambenih nekretnina na godišnjem nivou povećane 3,8 odsto

Hrvatska: Cene stambenih nekretnina na godišnjem nivou povećane 3,8 odsto

Cene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle su u trećem tromesečju prošle godine za 0,6 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok su na godišnjem nivou porasle za 3,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema podacima DZS-a novi su stambeni objekti u trećem tromesečju u odnosu na drugo poskupeli u proseku za 1,1 %, isto kao i u poređenju s trećim tromesečjem 2016.

Postojeći stambeni objekti u proseku beleže rast cena za 0,5 % u odnosu na drugo tromesečje, dok su u odnosu na treće tromesečje 2016. cene porasle 4,3 %.

Cene stambenih objekata u trećem su tromesečju lanjske godine u odnosu na drugo u Zagrebu prosečno bile više za 3,7 %, na području Jadrana niže za 1,1 %, a u ostalim krajevima 0,7 %.

U odnosu na treće tromesečje 2016. godine, cene stambenih objekata beleže rast u Zagrebu u proseku za 4,4 %, za područje Jadrana za 3,6 %, te za ostala područja Hrvatske za 2,5 %.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Južna Koreja zabranila anonimnu trgovinu kriptovalutam
Next Rusija: Trenutne zalihe zlata 1.800 tona

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Kipar: Broj prodatih nekretnina u oktobru porastao za 37 odsto

Pozitivan trend na kiparskom tržištu nekretnina nastavljen je i u oktobru, sa rastom prodaje od 37 odsto u odnosu na isti mesec 2015, pokazuju službeni podaci.

Rezidencijalne nekretnine 1Comments

Preko stambenih zadruga do kvadrata od 460 evra?

Udruženje „Ko gradi grad“ iz Beograda predlaže da se kroz stambene zadruge jeftino grade zgrade, da stanari sami prave objekte, bez investitora, uz beneficije države , oslobođeni PDV i poreza.

Nekretnine 0 Comments

Smanjena kupovna moć oborila građevinsku aktivnost

Prema podacima Poreske uprave, prošle godine prodato je 4.700 manje stanova i tri puta manje kuća nego 2014. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply