Najboljih 15 poslova za stidljive ljude

Najboljih 15 poslova za stidljive ljude

Stidljivim ljudima je teže da dođu do izražaja na poslu od svojih glasnijih kolega.

Međutim ima i poslova gde stidljivi imaju puno više šanse da ostvare svoj puni potencijal.

BI je pregledao poslovnu bazu podataka Ministarstva rada SAD koja sadrži detaljne informacije o stotinama radnih mesta kako bi pronašli pozicije koje ne zahtevaju mnogo društvene interakcije.

1. Molekularni biolozi
Molekularni biolozi proučavaju prirodu i rade na raznimpoljima na površini Zemlje, te povezuju i tumače interakcije fizičkih i kulturnih fenomena.

2. Administratori kompjuterskih i mrežnih sistema 
Administratori instaliraju, konfigurišu i održavaju lokalne mreže pojedinih organizacija, širokopojasne mreže i internet sisteme ili delove mrežnog sistema.

3. Biohemičari i biofizičari 
Biohemičari i biofizičari proučavaju hemijske sastave ili fizičke principe živih ćelija i organizama, njihovu električnu i mehaničku energiju i vezane fenomene.

4. Inženjeri pogonskih goriva 
Inženjeri pogonskih goriva dizajniraju, procenjuju, prilagođavaju ili izgrađuju komponente ćelija goriva ili sistema za prevoz ili skladištenje.

5. Web administratori 
Upravljaju dizajnom, implementacijom, razvojem i održavanjem Internet sadržaja. Oni testiraju i proveravaju kvalitet Internet stranica i aplikacija.

6. Inženjeri biomedicine
Biomedicinski inženjeri primenjuju znanje inženjeringa, biologije i biomehaničkih načela za oblikovanje, razvoj i procenu bioloških i zdravstvenih sistema i proizvoda, poput veštačkih organa i proteza.

7. „Arhitekte“ baza podataka
Osmišljavaju strategije za poslovne baze podataka i postavljaju standarde za rad u bazama, sigurnost i programiranje.

8. Sezmiolozi
Proučavaju sastav, strukturu i druge fizičke aspekte Zemlje. Bave se naftom, prirodnim plinom, mineralima i podzemnim vodama i odlaganjem otpada, obnavljanju zemljišta i drugim problemima u okolini.

9. Naučnici koji se bave proučavanjem materijala 
Oni istražuju i proučavaju strukture i hemijske strukture različitih prirodnih i sintetičkih ili kompozitnih materijala, uključujući metale, legure, gume, keramiku, polimere i staklo.

10. Inženjeri koji se bave materijalima
Inženjeri materijala proučavaju razne materijale i razvijaju mašine i procese za proizvodnju materijala koji se koriste za proizvode koji moraju zadovoljiti posebne specifikacije dizajna i performansi. Oni razvijaju nove namene za poznate materijale.

11. Analitičari podataka 
Analiziraju statističke podatke, kao što su smrtnost, broj nesreća, zastupljene bolesti u stanovništvu, invalidnost i stope penzionisanja, izrađuju tablice verovatnoće za predviđanje rizika i odgovornosti za plaćanje budućih naknada.

12. Programeri softverskih aplikacija
Razvojni programeri razvijaju, stvaraju i menjaju opšte programe za računarske i specijalizovane računarske programe.

13. Ekološki ekonomisti 
Ekološki ekonomisti sprovode ekonomsku analizu vezanu uz zaštitu okoline i korišćenje prirodnih resursa, kao što su voda, zrak, zemlja i obnovljivi izvori energije.

14. Astronomi 
Astronomi proučavaju, istražuju i interpretiraju astronomske fenomene kako bi proširili postojeće znanje ili kako bi postojeće podatke primenili za rešavanje praktičnih problema.

15. Matematičari 
Matematičari sprovode istraživanja na osnovnoj matematici ili se bave primenom matematičkih tehnika u nauci, kod upravljanja i u drugim životnim sferama.

Izvor: GdeInvestirati/Srbija danas
Previous Srednji kurs 118,5005 dinara za evro
Next Huawei pretvara Duisburg u pametni grad

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Poboljšani uslovi za radnike koji odlaze na privremeni rad u Slovačku

Radnici iz Srbije koji se odluče da odu na privremeni rad u Slovačku, sada su u mnogo boljoj poziciji nego ranije.

Karijera 0 Comments

CNN: Najbolji poslovi za 2017. godinu

Prema listi tima CNN-a za ekonomiju, među najboljim poslovima u ovoj godini nalaze se programer mobilnih aplikacija, menadžer rizika, pregovarač u energetskom biznisu, analitičar proizvoda.

Društvo 0 Comments

Ova država će vam platiti ako biciklom dođete na posao

Holandja je zemlja sa 17 miliona stanovnika i 22 miliona bicikala, a i dalje se trude da smanje zagađenost zbog saobraćaja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply