Najboljih 15 poslova za stidljive ljude

Najboljih 15 poslova za stidljive ljude

Stidljivim ljudima je teže da dođu do izražaja na poslu od svojih glasnijih kolega.

Međutim ima i poslova gde stidljivi imaju puno više šanse da ostvare svoj puni potencijal.

BI je pregledao poslovnu bazu podataka Ministarstva rada SAD koja sadrži detaljne informacije o stotinama radnih mesta kako bi pronašli pozicije koje ne zahtevaju mnogo društvene interakcije.

1. Molekularni biolozi
Molekularni biolozi proučavaju prirodu i rade na raznimpoljima na površini Zemlje, te povezuju i tumače interakcije fizičkih i kulturnih fenomena.

2. Administratori kompjuterskih i mrežnih sistema 
Administratori instaliraju, konfigurišu i održavaju lokalne mreže pojedinih organizacija, širokopojasne mreže i internet sisteme ili delove mrežnog sistema.

3. Biohemičari i biofizičari 
Biohemičari i biofizičari proučavaju hemijske sastave ili fizičke principe živih ćelija i organizama, njihovu električnu i mehaničku energiju i vezane fenomene.

4. Inženjeri pogonskih goriva 
Inženjeri pogonskih goriva dizajniraju, procenjuju, prilagođavaju ili izgrađuju komponente ćelija goriva ili sistema za prevoz ili skladištenje.

5. Web administratori 
Upravljaju dizajnom, implementacijom, razvojem i održavanjem Internet sadržaja. Oni testiraju i proveravaju kvalitet Internet stranica i aplikacija.

6. Inženjeri biomedicine
Biomedicinski inženjeri primenjuju znanje inženjeringa, biologije i biomehaničkih načela za oblikovanje, razvoj i procenu bioloških i zdravstvenih sistema i proizvoda, poput veštačkih organa i proteza.

7. „Arhitekte“ baza podataka
Osmišljavaju strategije za poslovne baze podataka i postavljaju standarde za rad u bazama, sigurnost i programiranje.

8. Sezmiolozi
Proučavaju sastav, strukturu i druge fizičke aspekte Zemlje. Bave se naftom, prirodnim plinom, mineralima i podzemnim vodama i odlaganjem otpada, obnavljanju zemljišta i drugim problemima u okolini.

9. Naučnici koji se bave proučavanjem materijala 
Oni istražuju i proučavaju strukture i hemijske strukture različitih prirodnih i sintetičkih ili kompozitnih materijala, uključujući metale, legure, gume, keramiku, polimere i staklo.

10. Inženjeri koji se bave materijalima
Inženjeri materijala proučavaju razne materijale i razvijaju mašine i procese za proizvodnju materijala koji se koriste za proizvode koji moraju zadovoljiti posebne specifikacije dizajna i performansi. Oni razvijaju nove namene za poznate materijale.

11. Analitičari podataka 
Analiziraju statističke podatke, kao što su smrtnost, broj nesreća, zastupljene bolesti u stanovništvu, invalidnost i stope penzionisanja, izrađuju tablice verovatnoće za predviđanje rizika i odgovornosti za plaćanje budućih naknada.

12. Programeri softverskih aplikacija
Razvojni programeri razvijaju, stvaraju i menjaju opšte programe za računarske i specijalizovane računarske programe.

13. Ekološki ekonomisti 
Ekološki ekonomisti sprovode ekonomsku analizu vezanu uz zaštitu okoline i korišćenje prirodnih resursa, kao što su voda, zrak, zemlja i obnovljivi izvori energije.

14. Astronomi 
Astronomi proučavaju, istražuju i interpretiraju astronomske fenomene kako bi proširili postojeće znanje ili kako bi postojeće podatke primenili za rešavanje praktičnih problema.

15. Matematičari 
Matematičari sprovode istraživanja na osnovnoj matematici ili se bave primenom matematičkih tehnika u nauci, kod upravljanja i u drugim životnim sferama.

Izvor: GdeInvestirati/Srbija danas
Previous Srednji kurs 118,5005 dinara za evro
Next Huawei pretvara Duisburg u pametni grad

You might also like

Karijera 0 Comments

Na Vračaru 29. marta počinje Sajam zapošljavanja

U sredu, 29. marta u zgradi beogradske opštine Vračar, biće održan Sajam zapošljavanja na kojem će 26 poslodavaca oglasiti potrebu za zapošljavanjem 600 radnika, najavila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje.

Karijera 0 Comments

Pet osobina koje karijeru mogu da odvedu u pogrešnom pravcu

Ljudi na poslu provedu najveći deo života, a zbog toga je razumljiva želja za ostavljanjem što boljeg utiska na kolege i pretpostavljene.

Karijera 0 Comments

Dragoljub Rajić: Srbiji nedostaju stručnjaci, uvozimo iz regiona

I pored činjenice da je u Srbiji registrovano 743.518 nezaposlenih, kvalitetnu radnu snagu uvozimo, jer postoji nedostatak kvalifikovanih radnika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply