Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Najveća kriptovaluta, bitcoin, jeste roba, ali nije platni sistem, poručuju iz Vise i dodaju da bitcoin ili druge kripotvalute neće uvrstiti na svoju platformu.

“Ne vidim ga kao igrača platnog sistema. Visa neće obavljati transakcije koje su zasnovane na kripto-valutama“, izjavio je generalni direktor Alfred Kelly.

Bitcoin je zamišljen kao alternativa centralizovanim valutama. Međutim, prošlogodišnji rast od 2.000 posto stvorio je prostor za špekulante koji brzo zarađuju. Kako bitcoin raste, suočava se sa problemima kao što su visoke naknade, zapanjujuće spore transakcije i nestabilne cene.

“Mislim da je bitcoin danas mnogo više roba kojom neko može trgovati, i to, iskreno, vrlo špekulativna roba“, rekao je Kelly.

Podsetimo, Visa je prekinula saradnju sa dobavljačem debitne kartice koja je izdavala kartice povezane s kripto-valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Air Serbia odlaže letove za Ženevu
Next Američki fond preuzima Telenor za 2 milijarde evra?

You might also like

Azijske berze: Funta stabilna, berze skočile

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle, dok je kurs britanske funte stabilan jer su splasnuli strahovi od posledica Brexita.

Većina berzi azijsko-pacifičkog regiona zatvorile u minusu

Većina glavnih indeksa na berzama azijsko-pacifičkog regiona u utorak su zatvorili u negativnoj teritoriji nakon objavljivanja slabijih makroekonomskih podataka iz Japana.

Gujaničić: Da bi Beogradska berza zaživela potreban je podsticaj države

Srpsko finansijsko tržište je bankocentrično, kredit je glavni finansijski proizvod, drugi finansijski instrumenti poput akcija ne postoje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply