Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Najveća kriptovaluta, bitcoin, jeste roba, ali nije platni sistem, poručuju iz Vise i dodaju da bitcoin ili druge kripotvalute neće uvrstiti na svoju platformu.

“Ne vidim ga kao igrača platnog sistema. Visa neće obavljati transakcije koje su zasnovane na kripto-valutama“, izjavio je generalni direktor Alfred Kelly.

Bitcoin je zamišljen kao alternativa centralizovanim valutama. Međutim, prošlogodišnji rast od 2.000 posto stvorio je prostor za špekulante koji brzo zarađuju. Kako bitcoin raste, suočava se sa problemima kao što su visoke naknade, zapanjujuće spore transakcije i nestabilne cene.

“Mislim da je bitcoin danas mnogo više roba kojom neko može trgovati, i to, iskreno, vrlo špekulativna roba“, rekao je Kelly.

Podsetimo, Visa je prekinula saradnju sa dobavljačem debitne kartice koja je izdavala kartice povezane s kripto-valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Air Serbia odlaže letove za Ženevu
Next Američki fond preuzima Telenor za 2 milijarde evra?

You might also like

Drugu nedelju zaredom skočile cene nafte

Zbog velike proizvodnje, a slabosti potražnje, od sredine 2014. godine cene su nafte pale s više od 100 na manje od 30 dolara u februaru ove godine, najniže u poslednjih 12

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze pale nakon četvorodnevnog rasta

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su pale, nakon četiri dana rasta, jer su ulagači oprezni uoči očekivanog povećanja kamata američkog Feda.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze porasle, pregovori SAD-a i Kine napreduju

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle, dok je dolar ojačao, nakon što su Washington i Peking poručili da trgovinski pregovori napreduju, što je ohrabrilo ulagače koji su se

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply