Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Visa: Bitcoinu ulaz zabranjen

Najveća kriptovaluta, bitcoin, jeste roba, ali nije platni sistem, poručuju iz Vise i dodaju da bitcoin ili druge kripotvalute neće uvrstiti na svoju platformu.

“Ne vidim ga kao igrača platnog sistema. Visa neće obavljati transakcije koje su zasnovane na kripto-valutama“, izjavio je generalni direktor Alfred Kelly.

Bitcoin je zamišljen kao alternativa centralizovanim valutama. Međutim, prošlogodišnji rast od 2.000 posto stvorio je prostor za špekulante koji brzo zarađuju. Kako bitcoin raste, suočava se sa problemima kao što su visoke naknade, zapanjujuće spore transakcije i nestabilne cene.

“Mislim da je bitcoin danas mnogo više roba kojom neko može trgovati, i to, iskreno, vrlo špekulativna roba“, rekao je Kelly.

Podsetimo, Visa je prekinula saradnju sa dobavljačem debitne kartice koja je izdavala kartice povezane s kripto-valutama.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Air Serbia odlaže letove za Ženevu
Next Američki fond preuzima Telenor za 2 milijarde evra?

You might also like

Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju

Na svetskim tržištima su cene nafte prošle nedelje snažno porasle jer je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučila da poveća proizvodnju za manju količinu nego što se očekivalo.

Azijske berze: Rast cena sirovina podstakao berze

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija porasle, najviše u energetskom i rudarskom sektoru, jer je snažan rast cena nafte izazvao i poskupljenje drugih sirovina, dok je kurs dolara stabilan.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Novi rekordi na početku nedelje

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks dostigli nove rekordne nivoe jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati kompanija i vesti o

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply