Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji.

Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 50 godina, premašiće nivo od 10 miliona barela dnevno, jer sve više proizvođača pokreće proizvodnju zbog viših cena nafte, navodi se u mesečnom izveštaju Međunarodne agencije za energetiku (IEA), prenosi agencija AP.

“Ova godina bi trebalo da bude rekordna za SAD”, saopšteno je iz IEA.

U međuvremenu, globalni rast tražnje za naftom bi trebalo da ostane nepromenjen, na 1,3 miliona barela dnevno, zbog efeketa viših cena nafte i jer potrošači prelaze na druge vrste energenata, kao što je prirodni gas.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Cene nekretnina u EU blago ubrzale u trećem tromesečju 2017.
Next EK: U Srbiji nastavljen ekonomski oporavak, investicije podstakle rast BDP-a

You might also like

Wall Street: S&P indeks u najvećem padu u poslednja tri meseca

Na Wall Streetu su u četvrtak investitori prodavali akcije, sve više sumnjajući u sposobnost Trumpove administracije da provede svoju ekonomsku agendu, pre svega poreska rasterećenja, pri čemu je S&P 500 indeks zabeležio najveći

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Industrijski i tehnološki sektor podigli indekse

Na Wall Streetu su u utorak indeksi porasli, zahvaljujući rastu cena akcija u tehnološkom i industrijskom sektoru, dok su energetski i automobilski bili pod pritiskom.

Evropske berze: Bankarski sektor podstakao berze

Na evropskim berzama su u ponedeljak ujutro cene akcija porasle, najviše u bankarskom sektoru, dok je cena Airbusa pala više od 1 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply