Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji.

Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 50 godina, premašiće nivo od 10 miliona barela dnevno, jer sve više proizvođača pokreće proizvodnju zbog viših cena nafte, navodi se u mesečnom izveštaju Međunarodne agencije za energetiku (IEA), prenosi agencija AP.

“Ova godina bi trebalo da bude rekordna za SAD”, saopšteno je iz IEA.

U međuvremenu, globalni rast tražnje za naftom bi trebalo da ostane nepromenjen, na 1,3 miliona barela dnevno, zbog efeketa viših cena nafte i jer potrošači prelaze na druge vrste energenata, kao što je prirodni gas.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Cene nekretnina u EU blago ubrzale u trećem tromesečju 2017.
Next EK: U Srbiji nastavljen ekonomski oporavak, investicije podstakle rast BDP-a

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze u minusu; Brexit i Tramp podstakli neizvesnost

Neizvesnost pred sutrašnje obraćanja premijerke Tereze Mej na kojem će izložiti detalje plana za vođenje pregovora o izlasku V.Britanije iz EU i obnovljene pretnje Donalda Trampa carinskim kaznama dominirali su u ponedeljak evropskim

Svetske berze 0 Comments

Berze ostale hladne na “istorijski dogovor” Trumpa i Kima

Istorijski sporazum američkog i severnokorejskog lidera kojim je naznačena mogućnost denuklearizacije Korejskog poluostrva nije preterano uzbudio investitore na globalnim tržištima koji su ga ocenili više simboličnim. 

Svetske berze 0 Comments

Unca zlata premašila nivo 1.300 dolara

Cena zlata porasla je na najviš nivo od avgusta 2014., podržana odlukom Fed-a i većine značajnih svetskih centralnih banaka da ne menjaju monetarnu politiku do okončanja glasanja u Velikoj Britaniji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply