Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji.

Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 50 godina, premašiće nivo od 10 miliona barela dnevno, jer sve više proizvođača pokreće proizvodnju zbog viših cena nafte, navodi se u mesečnom izveštaju Međunarodne agencije za energetiku (IEA), prenosi agencija AP.

“Ova godina bi trebalo da bude rekordna za SAD”, saopšteno je iz IEA.

U međuvremenu, globalni rast tražnje za naftom bi trebalo da ostane nepromenjen, na 1,3 miliona barela dnevno, zbog efeketa viših cena nafte i jer potrošači prelaze na druge vrste energenata, kao što je prirodni gas.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Cene nekretnina u EU blago ubrzale u trećem tromesečju 2017.
Next EK: U Srbiji nastavljen ekonomski oporavak, investicije podstakle rast BDP-a

You might also like

Evropske berze prate pad indeksa na Wall Streetu

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija su pale, prateći klizanje indeksa na Wall Streetu i azijskim tržištima, a pod najvećim su pritiskom energetski i rudarski sektor.

Dinar na najnižem nivou prema evru u ovoj godini

Zvanični srednji kurs dinara u sredu će biti 123,5396, što predstavlja slabljenje dinara prema evru od 0,2 procenta u odnosu na današnji dan i istovremeno je najniži nivo srpske valute

Beogradska berza: Bankarski sektor dobitnik dana

Početak trgovačke nedelje na beogradskom tržištu kapitala obeležilo je skromno trgovanje uz blagi rast berzanskih indeksa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply