Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Cena nafte skočila, sve više bušotina u SAD

Proizvodnja nafte u SAD je u porastu i prognozira se da će ove godine premašiti proizvodnju u Saudijskoj Arabiji i Rusiji.

Američka proizvodnja nafte, koja je već porasla na najviši nivo u skoro 50 godina, premašiće nivo od 10 miliona barela dnevno, jer sve više proizvođača pokreće proizvodnju zbog viših cena nafte, navodi se u mesečnom izveštaju Međunarodne agencije za energetiku (IEA), prenosi agencija AP.

“Ova godina bi trebalo da bude rekordna za SAD”, saopšteno je iz IEA.

U međuvremenu, globalni rast tražnje za naftom bi trebalo da ostane nepromenjen, na 1,3 miliona barela dnevno, zbog efeketa viših cena nafte i jer potrošači prelaze na druge vrste energenata, kao što je prirodni gas.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Cene nekretnina u EU blago ubrzale u trećem tromesečju 2017.
Next EK: U Srbiji nastavljen ekonomski oporavak, investicije podstakle rast BDP-a

You might also like

Wall Street: Indeksi ojačali, dobitnik energetski sektor

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija porasle, a na smer tržišta ponovo je najviše uticalo kretanje cena nafte i energetskog sektora.

Dinar u sredu bez promene prema evru, NBS i danas intervenisala kupovinom deviza

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 122,9711 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Berza 0 Comments

Evropske berze: Ulagači oprezni na kraju burne nedelje

Na evropskim berzama u petak ujutro većina indeksa blago je porasla, zahvaljujući rastu cena akcija u finansijskom sektoru nakon dobrih poslovnih rezultata Allianza.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply