Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera, koji je potonuo u nedelju, razlila se Istočnim kineskim morem u odvojene mrlje pokrivajući područje veće od 100 kvadratnih kilometara, potvrdile su u četvrtak kineske vlasti.

Raniji satelitski snimci pokazivale su dve velike mrlje, gušće i koncentrisanije, a poslednji podaci pokazuju četiri mrlje u rasponu od 5,5 do 48 kvadratnih kilometara, izvestila je Državna okeanska administracija. (SOA)

Veliki tanker Sanchi potonuo je u u najgoroj tankerskoj nesreći decenije uzrokujući zabrinutost za štetu u morskom ekosistemu. Tela dvojice mornara otkrivena su na brodu, dok je telo trećeg izvučeno iz mora blizu broda. Preostalih 29 članova posade smatra se nestalima.

Kinesko ministarstvo transporta objavilo je da su spasilački timovi locirali olupinu na dubini od 115 metara ispod morske površine i spremaju se spustiti dva povodna robota da je istraže.

Iz SOA-e su izvestili kako si prikupili 19 uzoraka vode i utvrdili da u njih pet nivoa nafte prelazi dopuštene granice.

Timovi za čišćenje nastavljaju nadzirati područje oko olupine, procenju kretanje i širenje izlivene nafte i ekološki uticaj.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi rekordi indeksa, čeka se podatak o kineskom BDP-u
Next Erste Grupa: U 2018. manje bruto potrebe za finansiranjem u centralno-istočnoj Evropi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Do kraja maja gasovodna mreža

U okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, do kraja narednog meseca kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena.

Kompanije 0 Comments

Pad dobiti Exxon Mobile-a za 51 odsto u 2016. godini

Dobit Exxon Mobila, najveće svetske naftne kompanije čije su akcije uvrštene na berzu, pala je u prošloj godini za 51 odsto, na 7,8 milijardi dolara, što je posledica niskih cena nafte

Kompanije 0 Comments

Otvorena toplana na biomasu u Rekovcu

Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević i državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, juče su, simboličnim presecanjem vrpce, svečano otvorili novu toplanu na biomasu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply