Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera, koji je potonuo u nedelju, razlila se Istočnim kineskim morem u odvojene mrlje pokrivajući područje veće od 100 kvadratnih kilometara, potvrdile su u četvrtak kineske vlasti.

Raniji satelitski snimci pokazivale su dve velike mrlje, gušće i koncentrisanije, a poslednji podaci pokazuju četiri mrlje u rasponu od 5,5 do 48 kvadratnih kilometara, izvestila je Državna okeanska administracija. (SOA)

Veliki tanker Sanchi potonuo je u u najgoroj tankerskoj nesreći decenije uzrokujući zabrinutost za štetu u morskom ekosistemu. Tela dvojice mornara otkrivena su na brodu, dok je telo trećeg izvučeno iz mora blizu broda. Preostalih 29 članova posade smatra se nestalima.

Kinesko ministarstvo transporta objavilo je da su spasilački timovi locirali olupinu na dubini od 115 metara ispod morske površine i spremaju se spustiti dva povodna robota da je istraže.

Iz SOA-e su izvestili kako si prikupili 19 uzoraka vode i utvrdili da u njih pet nivoa nafte prelazi dopuštene granice.

Timovi za čišćenje nastavljaju nadzirati područje oko olupine, procenju kretanje i širenje izlivene nafte i ekološki uticaj.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi rekordi indeksa, čeka se podatak o kineskom BDP-u
Next Erste Grupa: U 2018. manje bruto potrebe za finansiranjem u centralno-istočnoj Evropi

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Raste cena goriva zbog izgradnje američkih puteva

Američki predsednik Donald Trump najavio je povećanje poreza na gorivo radi realizacije infrastrukturnih ulaganja, a bilo bi to prvo povećanje takse na gorivo u SAD-u nakon 24 godine.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS ne planira poskupljenje struje u naredne tri godine

Trogodišnjim planom poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) nije planirano povećanje cene struje za garantovano snabdevanje domaćinstava i malih kupaca, piše Politika.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

RWE: Rast u prvom kvartalu najavljuje bolju godinu

Nemački energetski div RWE potvrdio je optimističnu prognozu za 2017. godinu, izvestivši o dobrom početku godine zahvaljujući svojoj kompaniji Inogy u sektoru obnovljivih izvora energije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply