Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera, koji je potonuo u nedelju, razlila se Istočnim kineskim morem u odvojene mrlje pokrivajući područje veće od 100 kvadratnih kilometara, potvrdile su u četvrtak kineske vlasti.

Raniji satelitski snimci pokazivale su dve velike mrlje, gušće i koncentrisanije, a poslednji podaci pokazuju četiri mrlje u rasponu od 5,5 do 48 kvadratnih kilometara, izvestila je Državna okeanska administracija. (SOA)

Veliki tanker Sanchi potonuo je u u najgoroj tankerskoj nesreći decenije uzrokujući zabrinutost za štetu u morskom ekosistemu. Tela dvojice mornara otkrivena su na brodu, dok je telo trećeg izvučeno iz mora blizu broda. Preostalih 29 članova posade smatra se nestalima.

Kinesko ministarstvo transporta objavilo je da su spasilački timovi locirali olupinu na dubini od 115 metara ispod morske površine i spremaju se spustiti dva povodna robota da je istraže.

Iz SOA-e su izvestili kako si prikupili 19 uzoraka vode i utvrdili da u njih pet nivoa nafte prelazi dopuštene granice.

Timovi za čišćenje nastavljaju nadzirati područje oko olupine, procenju kretanje i širenje izlivene nafte i ekološki uticaj.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi rekordi indeksa, čeka se podatak o kineskom BDP-u
Next Erste Grupa: U 2018. manje bruto potrebe za finansiranjem u centralno-istočnoj Evropi

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Saudijska naftna kompanija prikuplja 100 mlrd USD kroz IPO

Najveća svetska naftna kompanija čija se vrednost procenjuje na 2 biliona USD, Saudi Aramco, priprema se da kroz inicijalnu javnu ponudu (IPO) emituje 5% akcija i prikupi 100 milijardi USD.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Struja u Egiptu poskupljuje za 26 odsto

  Egipat je objavio odluku o dodatnom smanjenju subvencija za električnu energiju, zbog čega će cena u proseku porasti za 26 odsto u fiskalnoj 2018-2019. godini, koja počinje u julu,

Tema dana 2 Comments

Doha: Nema dogovora o ograničavanju proizvodnje nafte, sledeći sastanak u junu

Razgovori u glavnom gradu Katara između 16 proizvođača nafte o ograničavanju proizvodnje tog energenta završen je bez rezultata, saopštio je novinarima nigerijski ministar za naftu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply