Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem

Nafta iz iranskog tankera, koji je potonuo u nedelju, razlila se Istočnim kineskim morem u odvojene mrlje pokrivajući područje veće od 100 kvadratnih kilometara, potvrdile su u četvrtak kineske vlasti.

Raniji satelitski snimci pokazivale su dve velike mrlje, gušće i koncentrisanije, a poslednji podaci pokazuju četiri mrlje u rasponu od 5,5 do 48 kvadratnih kilometara, izvestila je Državna okeanska administracija. (SOA)

Veliki tanker Sanchi potonuo je u u najgoroj tankerskoj nesreći decenije uzrokujući zabrinutost za štetu u morskom ekosistemu. Tela dvojice mornara otkrivena su na brodu, dok je telo trećeg izvučeno iz mora blizu broda. Preostalih 29 članova posade smatra se nestalima.

Kinesko ministarstvo transporta objavilo je da su spasilački timovi locirali olupinu na dubini od 115 metara ispod morske površine i spremaju se spustiti dva povodna robota da je istraže.

Iz SOA-e su izvestili kako si prikupili 19 uzoraka vode i utvrdili da u njih pet nivoa nafte prelazi dopuštene granice.

Timovi za čišćenje nastavljaju nadzirati područje oko olupine, procenju kretanje i širenje izlivene nafte i ekološki uticaj.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi rekordi indeksa, čeka se podatak o kineskom BDP-u
Next Erste Grupa: U 2018. manje bruto potrebe za finansiranjem u centralno-istočnoj Evropi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Gvajana na putu da postane značajan proizvođač nafte

Proizvodnja zlata u Gvajani prošle je godine dosegla 690 hiljada unci (oko 19,57 tona), što je istorijski najviši nivo, rekao je ministar rudarstva Raphael Trotman na konferenciji za medije.

Kompanije 0 Comments

E.ON potvrdio očekivanja za 2017, veća dividenda od 2018.

Nemačka energetska kompanija E.ON saopštila je da u periodu april-jun zabeležila prilagođeni neto dobitak od 881 miliona EUR što je u skladu sa očekivanjima tržišta i značajno iznad prošlogodišnjeg rezultata.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

Nemački energetski gigant RWE potvrdio je pad profita i u 2016. Njegova britanska filijala za isporuku električne energije planira ukidanje 2.400 radnih mesta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply