Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija lux” u centru Beograda. 

Matijević je bio jedini ponuđač na jučerašnjoj aukciji i objekat od 7.000 kvadrata pazario je prema početnoj ceni od 6,5 miliona evra odnosno 930 evra po kvadratnom metru.

To će biti šesti hotel u vlasništvu kralja mesa. Srpski biznismen poseduje još hotele u Novom Sadu i Zrenjaninu. Iako je nedavno izjavio da neće učestvovati u nadmetanju, za medije je otkrio da su ga na ovaj potez nagovorila deca.

– Tada nismo ni razmišljali o tome. Moji sinovi su naprasno odlučili tako u poslednjem momentu. Planiramo da dosta uložimo u njega, da ga sredimo i podignemo na nivo od četiri zvezdice, u stilu hotela koji otvaramo u Jugoeksportovoj zgradi koji se uveliko radi – kaže Matijević.

Na pitanje da li prelazi u hotelijere, Matijević opet prebacuje loptu na naslednike.

– Time se više bave deca. Ja ostajem u poljoprivredi, ja sam čovek seljak – poručuje poznati privrednik.

Hotel “Slavija lux” prodat je po nalogu izvršitelja zbog navodnog duga od oko dva miliona evra firmi “Fil šar” za zajednički posao organizovanja igara na sreću. Toliko je prema proceni Arbitražnog veća iznosilo ulaganje austrijske kompanije, iako je privredni sud još 2011. presudio da je dug zastareo.

Uprava “Slavije” u martu 2017. pokrenula je spor za poništaj, ali je prvo ročište zakazano tek za 24. januar. Direktor “Slavije” Veselin Jovićević uveren je da je reč o organizovanoj i sinhronizovanoj akciji da se hotel da u bescenje.

– Izvršitelj Marko Vukićević nije smeo da zakazuje licitaciju pre nego što se sačeka odluka Privrednog suda o poništaju. On je to uradio i ja sumnjam da je ovde reč o organizovanoj akciji iz nekog centra i da je sve to povezano. Sve je od početka urađeno loše i naopako – kaže Jovićević.

Izvor: GdeInvestirati/Srbija Danas, Srpski Telegraf
Previous Mama Shelter Hotel dan zapošljavanja
Next Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto

You might also like

Produktna berza: Nastavljen pad cena pšenice i kukuruza

Promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje bio za 37% veći u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je negativan cenovni trend iz prethodne nedelje nastavljen.

Makroekonomija 0 Comments

Srbija uvodi poreze na sve digitalne servise i usluge iz inostranstva

Krajem prošle godine doneta je odluka da će se u Srbiji PDV naplaćivati i na digitalne proizvode i usluge koje prodaju strana pravna lica domaćim fizičkim licima (b2c).

Kompanije 0 Comments

Za direktore 19 javnih preduzeća javilo se 177 kandidata

Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća javilo se ukupno 177 kandidata, pišu “Novosti”, navodeći da je najviše zainteresovanih za Pošte Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply