Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija lux” u centru Beograda. 

Matijević je bio jedini ponuđač na jučerašnjoj aukciji i objekat od 7.000 kvadrata pazario je prema početnoj ceni od 6,5 miliona evra odnosno 930 evra po kvadratnom metru.

To će biti šesti hotel u vlasništvu kralja mesa. Srpski biznismen poseduje još hotele u Novom Sadu i Zrenjaninu. Iako je nedavno izjavio da neće učestvovati u nadmetanju, za medije je otkrio da su ga na ovaj potez nagovorila deca.

– Tada nismo ni razmišljali o tome. Moji sinovi su naprasno odlučili tako u poslednjem momentu. Planiramo da dosta uložimo u njega, da ga sredimo i podignemo na nivo od četiri zvezdice, u stilu hotela koji otvaramo u Jugoeksportovoj zgradi koji se uveliko radi – kaže Matijević.

Na pitanje da li prelazi u hotelijere, Matijević opet prebacuje loptu na naslednike.

– Time se više bave deca. Ja ostajem u poljoprivredi, ja sam čovek seljak – poručuje poznati privrednik.

Hotel “Slavija lux” prodat je po nalogu izvršitelja zbog navodnog duga od oko dva miliona evra firmi “Fil šar” za zajednički posao organizovanja igara na sreću. Toliko je prema proceni Arbitražnog veća iznosilo ulaganje austrijske kompanije, iako je privredni sud još 2011. presudio da je dug zastareo.

Uprava “Slavije” u martu 2017. pokrenula je spor za poništaj, ali je prvo ročište zakazano tek za 24. januar. Direktor “Slavije” Veselin Jovićević uveren je da je reč o organizovanoj i sinhronizovanoj akciji da se hotel da u bescenje.

– Izvršitelj Marko Vukićević nije smeo da zakazuje licitaciju pre nego što se sačeka odluka Privrednog suda o poništaju. On je to uradio i ja sumnjam da je ovde reč o organizovanoj akciji iz nekog centra i da je sve to povezano. Sve je od početka urađeno loše i naopako – kaže Jovićević.

Izvor: GdeInvestirati/Srbija Danas, Srpski Telegraf
Previous Mama Shelter Hotel dan zapošljavanja
Next Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Die Presse: Balkanu gas preko Severnog toka 2

Ako se bude gradio Severni tok 2, postavljaće se nove trase gasovoda od Baltika do Austrije, a tim putem bi se direktno mogao snabdevati i Balkan, piše bečki list “Die

Poslovni prostor 2 Comments

Za Sava centar ponudu dostavili Aerodrom, Delta holding i GGE ESCO

Ponude za obnovu Sava centra dostavile su kompanija Delta holding, Aerodrom Nikola Tesla i slovenački GGE ESCO.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Trgovao samo onaj ko mora, kukuruz i ove nedelje bio jedina roba kojom se prometovalo

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje iznosio 350 tone robe, finansijske vrednosti 6.006.000,00 dinara, što je skoro upola manji promet u odnosu na prethodnu, skromnu,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply