Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija lux” u centru Beograda. 

Matijević je bio jedini ponuđač na jučerašnjoj aukciji i objekat od 7.000 kvadrata pazario je prema početnoj ceni od 6,5 miliona evra odnosno 930 evra po kvadratnom metru.

To će biti šesti hotel u vlasništvu kralja mesa. Srpski biznismen poseduje još hotele u Novom Sadu i Zrenjaninu. Iako je nedavno izjavio da neće učestvovati u nadmetanju, za medije je otkrio da su ga na ovaj potez nagovorila deca.

– Tada nismo ni razmišljali o tome. Moji sinovi su naprasno odlučili tako u poslednjem momentu. Planiramo da dosta uložimo u njega, da ga sredimo i podignemo na nivo od četiri zvezdice, u stilu hotela koji otvaramo u Jugoeksportovoj zgradi koji se uveliko radi – kaže Matijević.

Na pitanje da li prelazi u hotelijere, Matijević opet prebacuje loptu na naslednike.

– Time se više bave deca. Ja ostajem u poljoprivredi, ja sam čovek seljak – poručuje poznati privrednik.

Hotel “Slavija lux” prodat je po nalogu izvršitelja zbog navodnog duga od oko dva miliona evra firmi “Fil šar” za zajednički posao organizovanja igara na sreću. Toliko je prema proceni Arbitražnog veća iznosilo ulaganje austrijske kompanije, iako je privredni sud još 2011. presudio da je dug zastareo.

Uprava “Slavije” u martu 2017. pokrenula je spor za poništaj, ali je prvo ročište zakazano tek za 24. januar. Direktor “Slavije” Veselin Jovićević uveren je da je reč o organizovanoj i sinhronizovanoj akciji da se hotel da u bescenje.

– Izvršitelj Marko Vukićević nije smeo da zakazuje licitaciju pre nego što se sačeka odluka Privrednog suda o poništaju. On je to uradio i ja sumnjam da je ovde reč o organizovanoj akciji iz nekog centra i da je sve to povezano. Sve je od početka urađeno loše i naopako – kaže Jovićević.

Izvor: GdeInvestirati/Srbija Danas, Srpski Telegraf
Previous Mama Shelter Hotel dan zapošljavanja
Next Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Prodaja stanova najveća od 2013. godine

U poslednjem kvartalu 2016. godine u Srbiji je zabeležen najveći promet stanova još od 2013. godine.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Turska, Novi Zeland i Island – svetski lideri po rastu cena kuća

Trend na globalnom tržištu nekretnina u trećem kvartalu 2016. godine nije se bitno menjao u odnosu na prethodno tromesečje, konstatuje se u izveštaju konsultantske kompanije Knight Frank.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Šta se više isplati – biti podstanar ili uzeti stambenii kredit?

Vreme pomame za kreditima davno je zaboravljeno, ali je i dalje aktuelno pitanje, šta je bolje ili isplativije – uzeti kredit od npr. 80.000 evra za neki prosečni stan ili plaćati

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply