BDI Index na najnižem nivou u četiri meseca

BDI Index na najnižem nivou u četiri meseca

Baltic Dry Index potonuo je na najniži nivo u četiri meseca, a vozarine su se spustile najniže od avgusta prošle godine.

Ovaj je indeks danas izgubio 3,4 posto i pao na 1.221 bod, najniže od 5. septembra prošle godine. Capesize index srušen je 9,9 posto, na 2.1010 bodova, najniže od 10. avgusta 2017.

Za današnji su pad “krivi” analitičari Jeffriesa koji procenjuju da je potražnja za rasutim teretom pod pritiskom pada u idućim mesecima zbog nadolazećeg praznika kineske nove godine. Ipak, dodali su i da će ubrzani globalni ekonomski rast u kombinaciji s manje novogradnji iz brodogradilišta rezultirati boljim zaradama brodara u 2018. godini.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto
Next Dropbox najavljuje IPO

You might also like

Metalac uknjižio akcije iz neraspoređene dobiti

Gornjomilanovački holding Metalac (MTLC) uknjižio je novih 1,02 miliona akcija koje je odlukom skupštine akcionara kompanija emitovala iz neraspoređene dobiti u visini od 408 miliona dinara, izvestio je juče Centralni

Alrosa: Prodaja dijamanata porasla skoro za trećinu na godišnjem nivou

Prodaja Alrosinih dijamanata u 2016. godini porasla je skoro za trećinu, što ukazuje na oporavak svetskog tržišta dragog kamenja, saopštila je kompanija.

Srednji kurs danas 118,12 dinara za evro

Narodna banka Srbije kupila je juče 25 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu i zvanični srednji kurs dinara danas iznosi 118,1298 dinara, objavila je NBS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply