Azijske berze: Pad sirovina odvukao indekse u crveno

Azijske berze: Pad sirovina odvukao indekse u crveno

Na azijskim berzama su indeksi skliznuli s rekordnih nivoa, kao i na Wall Streetu dan pre, što je posledica pada cena nafte i sirovina, dok se kurs evra po prvi put nakon tri godine probio iznad nivoa od 1,23 dolara.

MSCI Asia Pacific Index spustio se 0,2 posto ispod rekordnod nivoa ostvarenog u utorak.

Honkoško tržište bilo je na meti izvlačenja profita nakon što je Hang Seng Index juče dostigao rekordni nivo. Energetska izdanja bila su pogođena padom cena nafte. PetroChina i CNOOC izgubili su preko dva posto dok je japanski Inpex srezan gotovo trri posto. Gubitnik dana u Sydneyu bio je Rio Tinto koji je izgubio 2,8 posto.

Analitičari ipak očekuju da će se optimizam u Hong Kongu nastaviti tokom ove godine te predviđaju da bi krajem 2018. Hang Seng mogao stići do 34.000 bodova.

Nikkei 225 oslabio je 0,4 posto zbog jačanja jena, dok je australijsko tržište korigovano takođe 0,4 posto. Shanghai Composite Index bio je u plusu pola procenta.

Na tržištu kriptovaluta bitcoin je izgubio dodatnih skoro osam posto i pao na 10.900 dolara. Juče je bitocin potonuo 15 posto. Gubile su i ostale kriptovalute. Ethereum, ripple i litecoin izgubili su četvrtinu svoije vrednosti u utorak.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Wall Street skliznuo s rekordnih nivoa
Next Ferrero kupuje deo kompanije Nestle

You might also like

Beogradska berza: Prekinut silazni trend indeksa, mršav promet

Domaće tržište akcija prekinulo je četvorodnevni silazni trend uz prilično skroman promet akcija u indeksnoj korpi.

Najvažnije vesti 0 Comments

Produktna berza: Značajan rast cene pšenice, promet 8 puta veći nego prošle nedelje

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove, skraćene radne nedelje, prometovano je 8 puta više robe nego prethodne sedmice, dok je finansijska vrednost prometa veća za preko šest puta.

Berza 1Comments

Produktna berza: Cena pšenice pala na 15 dinara, očekuje se dalji pad

Cena ovogodišnjeg roda pšenice pala je na oko 15 dinara po kilogramu bez PDV-a, a kako se bliži kraj žetve ima naznaka da će ići ispod tog nivoa, rekao je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply