Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama pošto je na njega pucano ispred prostorija stranke u svernoj Kosovskoj Mitrovici.

Pucnji su upućeni iz automobila u pokretu.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da su lekari te zdravstvene ustanove u 9.15 konstatovali smrt Ivanovića.

Milan Ivanović je na konferenciji za novinare u Kliničko-bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice kazao da je lider GI SDP primljen u bolnicu sa najmanje pet prostrelnih rana u gornjem delu grudnog koša.

“Primljen je bez znakova života. Lekari su preduzeli sve neophodne mere, od 8.30 do 9.15 nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i u 9.15 je konstatovana smrt”, kazao je Milan Ivanović.

“U Kosovskoj Mitrovici vlada stanje šoka, ljudi su u zapanjeni i u čudu. Ceo grad je blokiran, paralisan. Policija je još ispred sedišta stranke”, kazala je BIZLife dopisnica agencije Beta iz Kosovske Mitrovice Slavica Radulović.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićiri Sila izjavio je za prištinski portal Ekspres (Expres) da je na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucano iz automobila u pokretu.

Prekid pregovora u Briselu

Srpska delegacija u Briselu prekida danas ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Blic.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ubistvo Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici teroristički akt.

Vučić je rekao da je upućeno pismo UNMIK-u i Euleksu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovodjenju istrage na Kosovu i Metohiji. On je kazao da očekuje da Tužilaštvo za organizovani kriminal danas pokrene predistražni postupak.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife, Beta, Blic
Previous Beograd traži najbolju biznis ideju, konkurs otvoren do 5. februara
Next Aleksandar Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Apple postao prva kompanija koja vredi 800 milijardi dolara

Američki IT gigant Apple upravo je srušio sopstveni rekord i postao prva kompanija čija je vrednost 800 milijardi dolara.

CPN tribina: Šta se dogodilo sa naukom u Srbiji?

I pre nego što je raspisan konkurs Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za finansiranje projekata u novom istraživačkom ciklusu izazivao je raznovrsne polemike.

Najvažnije vesti 0 Comments

Prava poslovna elita iz Srbije: IKT pokretač razvoja, to treba iskoristiti

Mereno neto izvozom, usluge informaciono-komunikacionog sektora ostvarile su prošle godine bolji rezultat od zbirnih rezultata Fiat Chryslera Srbije i Železare Smederevo. Stihijski, i bez značajne podrške države, IKT izbija na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply