Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama pošto je na njega pucano ispred prostorija stranke u svernoj Kosovskoj Mitrovici.

Pucnji su upućeni iz automobila u pokretu.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da su lekari te zdravstvene ustanove u 9.15 konstatovali smrt Ivanovića.

Milan Ivanović je na konferenciji za novinare u Kliničko-bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice kazao da je lider GI SDP primljen u bolnicu sa najmanje pet prostrelnih rana u gornjem delu grudnog koša.

“Primljen je bez znakova života. Lekari su preduzeli sve neophodne mere, od 8.30 do 9.15 nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i u 9.15 je konstatovana smrt”, kazao je Milan Ivanović.

“U Kosovskoj Mitrovici vlada stanje šoka, ljudi su u zapanjeni i u čudu. Ceo grad je blokiran, paralisan. Policija je još ispred sedišta stranke”, kazala je BIZLife dopisnica agencije Beta iz Kosovske Mitrovice Slavica Radulović.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićiri Sila izjavio je za prištinski portal Ekspres (Expres) da je na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucano iz automobila u pokretu.

Prekid pregovora u Briselu

Srpska delegacija u Briselu prekida danas ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Blic.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ubistvo Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici teroristički akt.

Vučić je rekao da je upućeno pismo UNMIK-u i Euleksu sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovodjenju istrage na Kosovu i Metohiji. On je kazao da očekuje da Tužilaštvo za organizovani kriminal danas pokrene predistražni postupak.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife, Beta, Blic
Previous Beograd traži najbolju biznis ideju, konkurs otvoren do 5. februara
Next Aleksandar Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Da li kriptovalute mogu da zamene zlato?

U svetu se trenutno trguje sa 2.100 digitalnih valuta, sa kombinovanom tržišnom kapitalizacijom od skoro 150 milijardi dolara.

Nekretnine 0 Comments

Koliki je turistički potencijal hotelskih lanaca u Beogradu?

Dolazak inostranih hotelskih lanaca St. Regis i Hilton znak su da Beograd ima dobar turistički potencijal. Šta kaže računica postojećih hotela u glavnom gradu?

Društvo 0 Comments

Cene proizvoda iz kineskih fabrika u porastu

Indeks potrošačkih cena u Kini, koji predstavlja ključni pokazatelj inflacije, porastao je 0,9 odsto u martu u poređenju sa rastom od 0,8 procenata u februaru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply