NBS: Devizne rezerve NBS na kraju decembra iznose 9,9 milijarde EUR

NBS: Devizne rezerve NBS na kraju decembra iznose 9,9 milijarde EUR

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju decembra, prema preliminarnim podacima, iznosile 9,9 milijarde EUR, čime se obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 176 odsto i oko šest meseci uvoza robe i usluga.

Bruto devizne rezerve su u decembru smanjene za 144,1 milion EUR, a neto devizne rezerve za 105,0 miliona EUR. Smanjenje bruto i neto deviznih rezervi je gotovo u celosti rezultat smanjenja deviznog duga Republike Srbije i nepovoljnih promena međuvalutnih odnosa na međunarodnom finansijskom tržištu. Država se u decembru po osnovu kredita i deviznih hartija od vrednosti emitovanih na domaćem tržištu neto razdužila 126,0 miliona EUR, dok je negativan efekat međuvalutnih promena iznosio 20,9 miliona EUR.

Izvor: GdeInvestirati/NBS
Previous Azijske berze: Novi rekordi, investitori optimistični
Next Shinzo Abe: Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana

You might also like

Kompanije 0 Comments

Huawei pretekao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona

Čini se da je kineskoj kompaniji Huawei konačno uspeo njihov plan o prestizanju Applea i dolasku na drugo mesto na lestvici najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona.

Kompanije 0 Comments

Pošte Srbije zaradile 13,8 miliona evra

U periodu od januara do septembra ukupni prihodi Pošte Srbije dostigli su 18,7 milijardi dinara, dok su ukupni rashodi bili 16,5 milijardi, te je Pošta imala neto dobit od 1,7

Kompanije 0 Comments

Građani EU od danas ne plaćaju roaming

Zakon EU o ukidanju naplate roaminga ljudima koji koriste svoje mobilne telefone u inostranstvu danas je stupio na snagu u zemljama evropskog bloka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply