Francuska planira da reguliše kriptovalute

Francuska planira da reguliše kriptovalute

Francuski ministar finansija Bruno le Maire pozvao je na strogu regulaciju digitalnih valuta kako bi se nadzirala njihova eventualna upotreba za izbegavanje poreznih obveza i za finansiranje nezakonitih aktivnosti i terorizma.

Ministar Le Maire poverio je zadatak izrade predloga potencijalnih propisa bivšem viceguverneru francuske centralne banke Jeanu-Pierreu Landauu.

Upozorio je pritom na opasnosti špekulacija i na moguće finansijske manipulacije, posebno u vezi s bitcoinom.

Odvojeno je član izvršnog odbora nemačke centralne banke Joachim Wuermeling prema medijskim izveštajima u ponedeljak izjavio da bi kriptovalute trebalo regulisati na globalnom nivou s obzirom na ograničena ovlašćenja pojedinih zemalja u kontroli međunarodnih aktivnosti.

Efikasna regulacija digitalnih valuta zahteva međunarodnu saradnju, naglasio je zvaničnik Bundesbanka.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Aleksandar Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt
Next Virtuelni asistent - posao budućnosti

You might also like

Berza

Cyber kriminalci prešli na litecoin

Cyber kriminalci koriste sada kriptovalutu litecoin za plaćanje na “dark webu” umesto preskupog bitcoina, pokazalo je novo istraživanje.

Svetske berze

Nouriel Roubini: Bitcoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati

Kriptovaluta bitcoin je izuzetno špekulativni mehur koji će na kraju eksplodirati, upozorava poznati ekonomista Nouriel Roubini, poznatiji kao “dr Propast”.

Svetske berze

Wall Street: S&P indeks nastavlja da niže rekorde

Na Wall Streetu su i u utorak cene akcija porasle, drugi dan zaredom, pri čemu je S&P 500 dostigao novi najviši nivo u istoriji, kao i ostali najvažniji indeksi, jer su splasnule zabrinutosti