Dramatičan pad cena nekretnina u Italiji

Dramatičan pad cena nekretnina u Italiji

Italija je jedina zemlja EU u kojoj cene nekretnina padaju, a građevinski sektor je, praktično, na kolenima, pokazuju podaci Evrostata.

Italijansko tržište nekretninama preplavljeno je stanovima i kućama dužnika koji nisu uspeli da otplate stambene kredite bankama. Na kvartalnom nivou, cene su manje za 0,5 odsto, dok na godišnjem nivou pad iznosi 0,8 odsto.

Realne cene stanova i kuća u Italiji u konstantnom su padu od 2007. godine i sada su 23 odsto niže nego pre deset godina.

Italija je jedina članica EU u kojoj su cene nekretnina oslabile u drugom tromesečju prošle godine, pokazuju i poslednji podaci Evrostata.

Loša situacija na tržištu nekretnina odražava se na percepciju ekonomskog stanja među građanima – 80 odsto anketiranih smatra da je i ekonomska situacija u zemlji loša.

“Poslovni dnevnik” prenosi reči analitičara koji smatraju da je situacija “danak začaranom krugu loših bankovnih kredita”.

Loši krediti preduzećima koji su uloženi u nekretnine trenutno imaju najveći udeo od svih ostalih sektora, koji iznosi 42 odsto.

Osim toga, prodaja ovih loših kredita preduzeća je mnogo sporija nego kod ostalih dužnika.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni dnevnik
Previous C&A pada u ruke Kineza
Next Počela sa radom laboratorija za ispitivanje i kontrolu mleka

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Realizacija “Beograda na vodi” brža od planirane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Upravnog odbora kompanije “Igl hils” /Eagle Hills/ Mohamed Alabar konstatovali su juče u Beogradu da je realizacija projekta “Beograd na vodi” brža od planirane. 

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Nema zainteresovanih za plac na Autokomandi

Za 0,6 hektara građevinskog zemljišta između autoputa, Bulevara oslobođenja i trase unutrašnjeg magistralnog poluprstena na Voždovcu nije bilo zainteresovanih kupaca.

Nekretnine 0 Comments

Agencija za restituciju: Isplata obeštećenja za oduzetu imovinu počinje 2018. godine

Obeštećenje građana, kojima je posle Drugog svetskog rata oduzeta imovina, može da počne naredne godine preko obveznica čiji je rok dospeća 12 godina, a godišnja kamata dva odsto, rekao je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply