Nemačka: Snažan skok industrijske proizvodnje u novembru

Nemačka: Snažan skok industrijske proizvodnje u novembru

Industrijska proizvodnja u Nemačkoj zabeležila je u novembru prošle godine snažan rast nakon dva meseca pada, pokazuju današnji zvanični podaci objavljeni u Berlinu.

Njemačko Ministarstvo privrede saopštilo da je industrijska proizvodnja skočila u novembru za 3,4 odsto u odnosu na prethodni mjeseca.

U saopštenju se navodi da je to bilo i očekivano nakon oktobra koji je bio pun državnih praznika, i da „zdrav” nivo narudžbina i skoro rekordno poslovno poverenje nagoveštavaju dobre performanse u narednim mesecima.

Podaci objavljeni juče pokazuju da su fabričke porudžbine u novembru bile u blagom padu nakon tri meseca rasta, što se u velikoj meri duguje fluktuacijama kod velikih porudžbina.

Preliminarni podaci o nemačkom ekonomskom rastu za 2017. godinu najavljeni su za četvrtak, javlja agencija AP a prenosi Tanjug.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Intesa kupila deo kreditnog portfolija ProCredit banke
Next Ponovo otvoren stečaj u Goši

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 13,8 odsto

Stopa nezaposlenosti u Srbiji je u trećem kvartalu ove godine iznosila 13,8 odsto, što predstavlja pad u odnosu na prethodni kvartal i treći kvartal prošle godine, saopštio je u sredu

Makroekonomija 7 Comments

Šoškić: NBS interveniše, a inflacija ispod cilja

Kritikujući monetarnu politiku centralne banke, bivši guverner NBS Dejan Šoškić ističe da inflacija već 40 meseci nije u projektovanim okvirima.

Makroekonomija 0 Comments

ECB podigla procene rasta u evrozoni u 2017. na 2,2 odsto

Evropska centralna banka (ECB) podigla je procene rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) za evrozonu u ovoj godini, na 2,2 odsto, ističući pozitivan doprinos migranata i žena u jačanju radne snage.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply