Nemačka: Snažan skok industrijske proizvodnje u novembru

Nemačka: Snažan skok industrijske proizvodnje u novembru

Industrijska proizvodnja u Nemačkoj zabeležila je u novembru prošle godine snažan rast nakon dva meseca pada, pokazuju današnji zvanični podaci objavljeni u Berlinu.

Njemačko Ministarstvo privrede saopštilo da je industrijska proizvodnja skočila u novembru za 3,4 odsto u odnosu na prethodni mjeseca.

U saopštenju se navodi da je to bilo i očekivano nakon oktobra koji je bio pun državnih praznika, i da „zdrav” nivo narudžbina i skoro rekordno poslovno poverenje nagoveštavaju dobre performanse u narednim mesecima.

Podaci objavljeni juče pokazuju da su fabričke porudžbine u novembru bile u blagom padu nakon tri meseca rasta, što se u velikoj meri duguje fluktuacijama kod velikih porudžbina.

Preliminarni podaci o nemačkom ekonomskom rastu za 2017. godinu najavljeni su za četvrtak, javlja agencija AP a prenosi Tanjug.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Intesa kupila deo kreditnog portfolija ProCredit banke
Next Ponovo otvoren stečaj u Goši

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

S&P Global Ratings potvrdila kreditni rejting Srbije “BB”

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga “S&P Global Ratings” potvrdila je kreditni rejting Srbije “BB” i revidirala izgled za unapređenje kreditnog rejtinga sa stabilnog na pozitivni, zbog uspešne fiskalne konsolidacije, saopštilo

Tema dana 0 Comments

Smanjen nivo sive ekonomije u Srbiji

Preliminarni podaci Studije o stanju sive ekonomije u Srbiji govore da je nivo sive ekonomije u zemlji smanjen proteklih godina.

Najvažnije vesti 0 Comments

DRI: Milijarde su “propale” kroz budžetske “rupe”

Državna revizorska institucija (DRI) je danas objavila da je kontrolom poslovanja budžetskih korisnika 2017. godini utvrdila nepravilnosti u trošenju 743 milijarde dinara, zbog čega je podnela 512 prijava, od čega

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply