Rekordna prodaja Porschea u SAD-u

Rekordna prodaja Porschea u SAD-u

Nemački Porsche isporučio je 2017. kupcima u Sjedinjenim Američkim Državama 55.420 vozila, što je novi najbolji prodajni rezultat kompanije u toj zemlji.

U odnosu na 2016. godinu, Porsche je zabeležio skok prodaje od 2,1%, a najtiražniji model u SAD-u u 2017. ponovo je bio Macan, sa 21.429 isporučenih vozila (u 2016. prodano je 19.332 primeraka ovog modela).

Drugi najprodavaniji Porsche u 2017. bio je Cayenne (13.203 jedinica), a treći je model 911 (6.731).

Za nabavu dvojca Boxster/Cayman u godini koja je iza nas odlučilo se ukupno 5.087 kupaca.

U Porscheu kažu da u SAD beleže rast prodaje već osmu godinu uzastopno i da očekuju da u 2018. nastave ovaj niz, s obzirom da na američko tržište tokom godine stiže potpuno novi Cayenne, koji će dodatno pogurati prodaju.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Bitcoin će rasti do 60.000 dolara, a onda sledi krah
Next Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nemačke firme zainteresovane za saradnju sa srpskim dobavljačima

Predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež izjavio je da su se predstavnici deset velikih nemačkih firmi sastali danas u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima 87 kompanija iz Srbije radi razgovora

Kompanije 0 Comments

Sertić: Tender za Galeniku za nekoliko dana

Objavljivanje tendera za Galeniku može da se očekuje za nekoliko dana, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić i dodao da je cilj da ova farmaceutska kompanija dobije strateškog partnera.

Prehrambena industrija 0 Comments

Wal-Mart ukida veći broj kancelarijskih radnih mesta

Najveći američki trgovinski lanac Wal-Mart Stores najavio je da će ukinuti u aprilu veći broj kancelarijskih radnih mesta u SAD-u, dok istovremeno ulaže u poboljšanje poslovanja putem interneta te se

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply