Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine su do kraja decembra rasle jedanaesti mesec za redom i iznosile su 3,14 triliona američkih dolara, pokazali su podaci iz centralne banke. 

Ova označava najviši nivo od septembra 2016. Rezerve su bile 20,7 biliona dolara više nego mesec dana ranije, što je brže od tržišnih predviđanja da će rezerve iznositi 3,13 triliona dolara.

Državna administracija za devizne rezerve (SAFE) je kontinuirani rast pripisala jačim valutama koje nisu vezane uz američki dolar i višim cenama imovine, dok su prekogranički tokovi kapitala i transakcije ostali stabilni.

U januaru su devizne rezerve pale ispod 3 triliona dolara, no budući da ekonomija ima čvrstu podlogu i da se juan nastavlja stabilizovati, rezerve su se od februara nastavile stabilno povećavati.

Stabilan ekonomski rast države i poboljšanje zamaha su međugranični tok kapitala održali stabilnim i uavnoteženim, navedeno je na službenim stranicama SAFE-a.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Rekordna prodaja Porschea u SAD-u
Next Cene nafte nastavile da rastu i u prvoj nedelji nove godine

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Analitičari ne očekuju promenu referentne stope Narodne banke Srbije

Prema anketi Reuters-a, koju je sproveo među 13 analitičara i dilera na finansijskom tržištu, Narodna banka Srbije će u četvrtak zadržati referentnu kamatnu stopu na nivou od 4%.

Makroekonomija 0 Comments

Tunisu preko milijardu dolara pomoći za oporavak ekonomije

Više od milijardu dolara finansijske pomoći Tunisu obećali su zvaničnici Katara i Francuske radi oživljavanja posrnule ekonomije te zemlje.

Makroekonomija 0 Comments

John Hardy: Da li će Yellen staviti Fed u nezavidan položaj?

Šta će Yellen pružiti na sastanku u Džekson Holu u petak i da li Fed menja dugoročnu monetarnu politiku piše u komentaru za Gdeinvestirati direktor sektora Strategije na deviznom tržištu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply