Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine su do kraja decembra rasle jedanaesti mesec za redom i iznosile su 3,14 triliona američkih dolara, pokazali su podaci iz centralne banke. 

Ova označava najviši nivo od septembra 2016. Rezerve su bile 20,7 biliona dolara više nego mesec dana ranije, što je brže od tržišnih predviđanja da će rezerve iznositi 3,13 triliona dolara.

Državna administracija za devizne rezerve (SAFE) je kontinuirani rast pripisala jačim valutama koje nisu vezane uz američki dolar i višim cenama imovine, dok su prekogranički tokovi kapitala i transakcije ostali stabilni.

U januaru su devizne rezerve pale ispod 3 triliona dolara, no budući da ekonomija ima čvrstu podlogu i da se juan nastavlja stabilizovati, rezerve su se od februara nastavile stabilno povećavati.

Stabilan ekonomski rast države i poboljšanje zamaha su međugranični tok kapitala održali stabilnim i uavnoteženim, navedeno je na službenim stranicama SAFE-a.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Rekordna prodaja Porschea u SAD-u
Next Cene nafte nastavile da rastu i u prvoj nedelji nove godine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto

Sve zemlje regiona manje-više ostvarile su pozitivan ekonomski rast i okreću se digitalnoj ekonomiji zarad bržeg rasta – ocenjeno je na tradicionalnom godišnjem susretu bankara i investitora u Beču.

Makroekonomija 2 Comments

George Soros se kladi na pad Wall Streeta

Milijarder George Soros, koji je slavu stekao kada se pre 25 godina kladio na pad britanske funte, i tako je oborio, sada se kladi na pad Wall Streeta.

Makroekonomija 0 Comments

U 2016. godini utajeno 20 milijardi dinara poreza

Visina utajenog poreza koji su inspektori otkrili tokom 2016. godine iznosi gotovo 20 milijardi dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply