Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine su do kraja decembra rasle jedanaesti mesec za redom i iznosile su 3,14 triliona američkih dolara, pokazali su podaci iz centralne banke. 

Ova označava najviši nivo od septembra 2016. Rezerve su bile 20,7 biliona dolara više nego mesec dana ranije, što je brže od tržišnih predviđanja da će rezerve iznositi 3,13 triliona dolara.

Državna administracija za devizne rezerve (SAFE) je kontinuirani rast pripisala jačim valutama koje nisu vezane uz američki dolar i višim cenama imovine, dok su prekogranički tokovi kapitala i transakcije ostali stabilni.

U januaru su devizne rezerve pale ispod 3 triliona dolara, no budući da ekonomija ima čvrstu podlogu i da se juan nastavlja stabilizovati, rezerve su se od februara nastavile stabilno povećavati.

Stabilan ekonomski rast države i poboljšanje zamaha su međugranični tok kapitala održali stabilnim i uavnoteženim, navedeno je na službenim stranicama SAFE-a.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Rekordna prodaja Porschea u SAD-u
Next Cene nafte nastavile da rastu i u prvoj nedelji nove godine

You might also like

Makroekonomija 4 Comments

Brnabić: U sivu zonu dnevno ode 8,5 miliona evra

Ministarka za državnu upravu i lokalu samoupravu Srbije Ana Brnabić rekla je danas da 8,5 miliona evra dnevno prođe kroz sivu ekonomiju, a da je u januaru, kad su počeli

Funta pala u odnosu na dolar, inflacija u Britaniji usporila u junu

Funta je oslabila sa 10-mesečnog maksimuma u odnosu na dolar, pošto je inflacija u Ujedinjenom Kraljevstvu neočekivano usporila u junu. 

Makroekonomija 0 Comments

Funta pogurala rast industrijske proizvodnje u Velikoj Britaniji

Industrijska proizvodnja u Britaniji porasla je u septembru peti mesec zaredom, jer je pad funte učinio domaće proizvode konkurentnijim, piše britanski Gardijan. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply