Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine su do kraja decembra rasle jedanaesti mesec za redom i iznosile su 3,14 triliona američkih dolara, pokazali su podaci iz centralne banke. 

Ova označava najviši nivo od septembra 2016. Rezerve su bile 20,7 biliona dolara više nego mesec dana ranije, što je brže od tržišnih predviđanja da će rezerve iznositi 3,13 triliona dolara.

Državna administracija za devizne rezerve (SAFE) je kontinuirani rast pripisala jačim valutama koje nisu vezane uz američki dolar i višim cenama imovine, dok su prekogranički tokovi kapitala i transakcije ostali stabilni.

U januaru su devizne rezerve pale ispod 3 triliona dolara, no budući da ekonomija ima čvrstu podlogu i da se juan nastavlja stabilizovati, rezerve su se od februara nastavile stabilno povećavati.

Stabilan ekonomski rast države i poboljšanje zamaha su međugranični tok kapitala održali stabilnim i uavnoteženim, navedeno je na službenim stranicama SAFE-a.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Rekordna prodaja Porschea u SAD-u
Next Cene nafte nastavile da rastu i u prvoj nedelji nove godine

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Kineska industrijska aktivnost na petogodišnjem maksimumu

Aktivnost u kineskom industrijskom sektoru snažno je porasla tokom septembra, pre svega zahvaljujući velikim fabrikama, ublaživši zabrinutost da bi ova druga po veličini svetska ekonomija mogla da uspori pred tradicionalni

Makroekonomija 0 Comments

Povećan javni dug Srbije na kraju oktobra

Javni dug Srbije na kraju oktobra iznosio je 24,3 milijarde evra, što je 64,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

Makroekonomija 0 Comments

Vlada Srbije sutra raspravlja o predlogu budžeta za 2017. godinu

Vlada Srbije bi o predlogu budžeta za 2017. godinu trebalo sutra da raspravlja, rečeno je danas Beti u Vladi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply