BiH: Realni rast BDP-a u trećem tromesečju 2,9 posto

BiH: Realni rast BDP-a u trećem tromesečju 2,9 posto

Realni rast bruto domaćeg proizvoda u BiH u trećem tromesečju 2017. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, iznosio je 2,9 posto.

Sezonski podešena serija podataka pokazuje rast BDP-a u trećem tromesečju prošle godine od 1,4 posto u odnosu na prethodno tromesečje, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano po područjima klasifikacije delatnosti u trećem tromesečju 2017. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, značajan realni rast bruto dodane vrednosti zabeležen je u delatnostima –  trgovina na veliko i malo 9,9 posto i umetnost, zabava i rekreacija 9,2 posto.

Realni pad bruto dodane vrednosti zabeležen je u delatnostima – stručne, naučne i tehničke delatnosti 4,4 posto i poljoprivreda, šumarstvo i ribolov 3,8 posto.

Izvor: GdeInvestirati/Fena
Previous Američki trgovinski deficit najviši od 2012.
Next Javni dug Srbije na kraju novembra 62,6 odsto BDP

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Srbija na 101. mestu po ekonomskim slobodama

Po najnovijem indeksu ekonomskih sloboda koji objavljuje ugledni Fraser Institute iz Kanade, Srbija se nalazi na 101. mesto od 159 država. U Evropi smo među poslednjima, a posle nas nalaze

Makroekonomija 0 Comments

MMF potvrdio uspešnu monetarnu politiku Srbije

Međunarodni monetarni fond (MMF) doneo je odluku o uspešnom završetku sedme revizije tekućeg trogodišnjeg stend-baj aranžmana sa Srbijom, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Makroekonomija 1Comments

Globalne finansije kipe, a to poskupljuje i naše dugove

Pravi i pseudo novac buja ne sve strane. A to ne sluti na dobro. Sve se u krajnjoj liniji reflektuje na naše plate, bedni život, neuroze i nemaštinu, piše u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply