Dolar pod pritiskom

Dolar pod pritiskom

Dolar je oslabio na četvoronedeljni minimum u odnosu na korpu valuta u četvrtak.

Dolar je bio pod pritiskom nedavnog pada prinosa na 10-godišnje američke obveznice, a pod presijom se ponovo našao i volatilni bitcoin nakon pada od 30 procenata za manje od dve nedelje.

Dolarski indeks, koji prati kretanje dolara u odnosu na korpu šest glavnih valuta je skliznuo naniže za pola procenta u četvrtak, na najslabiji nivo od 1. decembra.

Prinosi na 10-godišnje američke obveznice su se zaustavili na 2,437 odsto nakon što su u sredu zabeležili najveći dnevni pad u skoro četiri meseca.

Evro je ojačao skoro pola procenta na 1,1946 dolara, što je najviši nivo u mesecu.

Funta je takođe bila na dobitku zbog slabljenja dolara u četvrtak, ostvarivši rast za pola procenta na dvonedeljni maksimum od 1,3456 dolara.

Bitcoin je oslabio za oko 7,0 procenata u odnosu na prethodni dan i trgovao se u četvrtak malo iznad 14.000 dolara na Bitstamp berzi u Luksemburgu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Lidl će graditi maloprodajni objekat i u Apatinu
Next Apelacioni sud poništio stečaj Goše

You might also like

NBS: Srednji kurs danas 118, 0603 dinara za evro

Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,0603 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Cene nafte su “možda dotakle dno”

Postoje indicije da se cene nafte stabilizuju i da će čak početi ponovo da rastu, izveštava Međunarodna Agencija za energetiku (IEA).

Beogradska berza: Solidan promet, dominacija NIS-a

Na početku nedelje indeksi Beogradske berze registrovali su mešovito kretanje, a ukupan promet iznosio je 127,8 miliona RSD (1,1 milion EUR).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply