Dolar pod pritiskom

Dolar pod pritiskom

Dolar je oslabio na četvoronedeljni minimum u odnosu na korpu valuta u četvrtak.

Dolar je bio pod pritiskom nedavnog pada prinosa na 10-godišnje američke obveznice, a pod presijom se ponovo našao i volatilni bitcoin nakon pada od 30 procenata za manje od dve nedelje.

Dolarski indeks, koji prati kretanje dolara u odnosu na korpu šest glavnih valuta je skliznuo naniže za pola procenta u četvrtak, na najslabiji nivo od 1. decembra.

Prinosi na 10-godišnje američke obveznice su se zaustavili na 2,437 odsto nakon što su u sredu zabeležili najveći dnevni pad u skoro četiri meseca.

Evro je ojačao skoro pola procenta na 1,1946 dolara, što je najviši nivo u mesecu.

Funta je takođe bila na dobitku zbog slabljenja dolara u četvrtak, ostvarivši rast za pola procenta na dvonedeljni maksimum od 1,3456 dolara.

Bitcoin je oslabio za oko 7,0 procenata u odnosu na prethodni dan i trgovao se u četvrtak malo iznad 14.000 dolara na Bitstamp berzi u Luksemburgu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Lidl će graditi maloprodajni objekat i u Apatinu
Next Apelacioni sud poništio stečaj Goše

You might also like

Dinar ojačao, u petak 123,26 dinara za jedan evro

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,2647 dinara za jedan evro.

Prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske 20. jula

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će u petak, 20. jula posredstvom Banjalučke berze biti izvršen prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske na domaćem tržištu.

Dinar bez promene prema evru, danas 123,15 dinara za evro

Vrednost nacionalne valute prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,1456 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply