Bitcoin se oporavio i skočio iznad 16.000 dolara

Bitcoin se oporavio i skočio iznad 16.000 dolara

Bitcoin je porastao u sredu, i time nastavio oporavak od predbožićnog oštrog pada.

Najveća kriptovaluta kretala se između dobitaka i gubitaka i trgovala i na kraju je porasla 1,8 posto, nao 16.211 dolara. I ostale digitalne valute proširile su svoje dobitke pa su ripple i etherium porasli 10 posto odnosno 1 posto, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

Ovaj rast pokazuje da je najveća kriptovaluta napokon došla do daha nakon pada od 26 posto u utorak. Njegova je volatilnost sve očitija. Od početka ove godine vrednost digitalnog novca uzletela je 16.000 posto.

“Niko ne zna konačnu vrednost ove lase imovine”, rekao je Edward Stringham, predsednik američkog Instituta za ekonomska istraživanja, istraživačka grupa sa sedištem u Massachusettsu. “Ne možemo predvideti hoće li biti nula ili milion dolara ili bilo što između njih.”

Analitičari se slažu: ako je 2017. bila godina eksplozije kriptovaluta, 2018. će biti godina njihova dokazivanja i uveravanja skeptika da se doista radi o novcu budućnosti.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Wall Street: Indeksi pali pod pritiskom korekcije Applea
Next Počela nova iskopavanja uglja u “Kolubari”

You might also like

Evropske berze: Ulagači oprezni na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro trguje se oprezno jer ulagači ne žele znatnije da menjaju pozicije uoči poslovnih izveštaja najvećih svetskih kompanija, ali i zbog rasta prinosa na obveznice.

Beogradska berza: Najprometniji Messer Tehnogas, snažan rast Komercijalne

Poslednji trgovački dan u nedelji obeležila je slaba investiciona aktivnost uz rast berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 8,1 milion RSD (66 hiljada EUR), dok je indeks najlikvidnijh

Svetske berze 0 Comments

Nedeljni pregled: Vrednost evra neznatno promenjena prema dolaru , oštar pad u odnosu na britansku funtu

Vrednost evra prema američkoj valuti na kraju protekle nedelje nije se značajnije promenila u odnosu na prethodni petak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply